COMEBACK: Mats Zuccarello var nylig tilbake på isen etter å ha blitt skadet i første kamp for Dallas Stars. Nå venter NHL-sluttspill.
COMEBACK: Mats Zuccarello var nylig tilbake på isen etter å ha blitt skadet i første kamp for Dallas Stars. Nå venter NHL-sluttspill. Foto: Jonathan Daniel

Zuccarello står over VM

Mats Zuccarello blir ikke med til Slovakia i mai. Det melder VG.

Den norske ishockeystjernen skal straks ut i sluttspill med Dallas Stars.

Dersom Dallas Stars ryker tidlig ut av Stanley Cup, kunne Zuccarello spilt VM. Det kommer han imidlertid ikke til å gjøre, bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor VG.

En del av grunnen han oppgir er at Zuccarello står uten kontrakt til sommeren. I tillegg har han slitt med en skade i armen.

– Han stiller opp når han kan han, men akkurat nå er det best sånn. Så blir det kanskje en mulighet for ham å hvile kroppen litt og fikse noen skavanker han har hatt litt trøbbel med, sier Thoresen til VG.

Et norsk VM-lag uten Mats Zuccarello er samtidig blitt en vane. Etter at han spilte fire mesterskap på rad for Norge etter debuten i 2008, har Zuccarello stått over ni av elleve mesterskap siden den gang, ifølge NTB.

31-åringen var ute i fem uker med et brudd i armen. Han måtte ut i tredje periode i comebacket, og ble sendt til røntgen. Dallas Stars avfeide imidlertid at det dreide seg om noe alvorlig for nordmannen.

NHLs nettsted skriver at Zuccarello står over kveldens kamp mot Chicaco Blackhawks, og at morgendagens kamp mot Minnesota Wild er i fare.