Beordrer mental helsesjekk for Christchurch-siktet

Fredag stilte drapssiktede Brenton Tarrant (28) opp over video i rettsalen i Christchurch. Der ble det bestemt at det skal vurderes om han er strafferettslig tilregnelig.

STRENGE REGLER: På grunn av strenge regler om dekning av kommende rettsaker i New Zealand, ble alle søknader om å fotografere og filme i sammenheng med fredagens høring avvist. Dette bildet av siktede er tatt av et overvåkningskamera da han reiste i Tyrkia i 2016.
STRENGE REGLER: På grunn av strenge regler om dekning av kommende rettsaker i New Zealand, ble alle søknader om å fotografere og filme i sammenheng med fredagens høring avvist. Dette bildet av siktede er tatt av et overvåkningskamera da han reiste i Tyrkia i 2016. Foto: TRT World/AP News.

En dommer i New Zealand har beordret at den mentale helsen til Brenton Tarrant (28), som er siktet for å ha drept 50 mennesker og drapsforsøk på 39 andre i angrepene mot to moskeer 15. mars, skal vurderes, skriver nyhetsbyrået AP.Video fra fengselBeskjeden kom under rettsmøtet i Christchurch fredag. Tarrant var ikke fysisk