Alexander Kristoff vant Gent-Wevelgem. Det lover godt før søndagens Flandern rundt.
Alexander Kristoff vant Gent-Wevelgem. Det lover godt før søndagens Flandern rundt. Foto: Yorick Jansens

Norske ryttere erter Kristoff: – Jeg så at Amund la ut en frekk melding på Instagram

Alexander Kristoff må tåle at selv norske proffsyklister spøker om vekta hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har et kraftig mageparti. Ellers er det greit, sier Kristoff med et smil og klapper seg på magen.

Han er i strålende humør og virkelig i støtet etter seieren i Gent-Wevelgem. Men etter triumfen sist søndag har innboksen hans blitt fylt med mer enn bare gratulasjoner.

– Jeg har fått mange kommentarer på at jeg ser tung ut, forteller han til TV 2 når vi møter ham i belgiske Oudenaarde før Flandern Rundt.

– Han er småfrekk

En av dem som har spøkt med Kristoff, er Amund Grøndahl Jansen.

– Jeg så at Amund la ut en frekk melding på Instagram: «Kristoffbuk»! Det er netthets, sier Kristoff uoppfordret, men alt annet enn alvorlig.

Under et bilde av seg selv på sykkelen – der hans egen mage kom til syne - la Grøndahl Jansen blant annet til disse hashtaggen: #ølmage #kristoffbuk.

– Jeg siktet til meg selv når jeg skrev ølmage, understreker Jumbo-Visma-proffen.

– Jeg synes ikke at Alex er så tykk, han er skrapet fettprosentmessig, men han har en kraftig vom. Men det har også jeg, legger han til.

Det er få idretter der vektfokuset er like stort som i sykkel. Heldigvis er ikke Kristoff typen som tar seg selv høytidelig, men han benytter likevel muligheten til å sende følgende melding i retning Grøndahl Jansen:

– Han er småfrekk!

– Seieren til Kristoff i Gent-Wevelgem viste at han er i form. Det er ikke noe i veien med å ha litt mage, sier Grøndahl Jansen.

Vektpress

Alexander Kristoff trives imidlertid mye bedre med kroppen sin i år enn i fjor. Da bidro UAE Team Emirates´ knallharde vektregime til å ødelegge 31-åringens vårsesong. Nå har han gått opp et par kilo, er tilbake på vinnersporet - og nevnes blant favorittene til søndagens TV 2-sendte Flandern Rundt.

– I fjor var det mer vektpress enn i år. Men da var også halve laget syk. I år er hele laget frisk, men litt tyngre, sier han.

– Hvor mye ødela dette for deg?

– Jeg manglet litt kraft i fjor. Jeg følte meg ofte litt tom mot slutten av rittene og hadde ikke noe å gi.

Nå blander laget sterkere sportsdrikk til rytterne når de konkurrerer, samt at det er mer energi i barene som de spiser. Det trenes hardere, men oppfordres til å spise. Til Belgia har laget med seg sin italienske kokk.

– I fjor var vi for lette alle mann. Vi har heldigvis gått bort fra det ekstreme vektfokuset og tenker mer på kraft. Det er mer likt de norske verdiene, i stedet for old-school italiensk mentalitet, forteller Kristoffs lagkamerat, Sven Erik Bystrøm.

Deler av støtteapparatet til UAE Team Emirates er skiftet ut, og nye moderne ideer har kommet inn.

– Et par kilo fra eller til betyr ingenting. Det blir kanskje noe annet i Alpene til sommerens Tour de France, men her i Belgia handler det mer om kraft, mener Bystrøm.

Vil ikke ha favorittstempel

Han forsikrer om at vektkommentarene ikke går inn på Kristoff.

– Han har registrert kommentarene, men jeg synes han svarer kritikerne greit når han vinner Gent-Wevelgem.

Mens lagkameratene trente fire timer torsdag fortsatte Bystrøm og Kristoff i to timer til. De to neste dagene skal de ta det rolig og samle overskudd foran et av vårens store mål.

– Er du en av favorittene, Kristoff?

– Jeg føler meg heller som en outsider. Løypa er på papiret litt i hardeste laget, selv om jeg vant her i 2015. Men jeg er nok litt under radaren i en løype som dette.