SLO MED KNYTTENEVEN: 82 år gamle Norunn Lemberget ble slått i ansiktet av en 15-åring tirsdag kveld. Hendelsen ble filmet.
SLO MED KNYTTENEVEN: 82 år gamle Norunn Lemberget ble slått i ansiktet av en 15-åring tirsdag kveld. Hendelsen ble filmet.

15-åringens bolig utsatt for hærverk – Norunn (82) tar sterk avstand fra angrepet

RENA (TV 2) Volden mot 82 år gamle Norunn Lemberget fra Rena har vakt raseri. Nå advarer politiet mot lynsjestemning etter at barnevernsinstitusjon ble angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 22.30 mandag kveld ble 82 år gamle Norunn Lemberget slått i ansiktet av en 15 år gammel gutt i sitt hjem på Rena.

Slaget ble filmet og delt i stor skala på sosiale medier. Guttene, som alle er knyttet til en barnevernsinstitusjon på Rena, ble raskt identifisert i lokalmiljøet og de ble pågrepet av politiet.

I etterkant har hetsen og trusler haglet mot guttene. Spesielt 15-åringen som slo Lemberget. Truslene i sosiale medier og kommentarfelt har ført til at gutten har bodd på en hemmelig adresse av sikkerhetshensyn de siste dagene.

Angrep hjemmet til gutten

Onsdag kveld ble huset der 15-åringen til vanlig bor, angrepet av ukjente gjerningsmenn, opplyser politiet i Innlandet til NRK.

Det har blitt knust gjenstander inne i huset. Blant annet skal flere dører ha blitt ødelagt, en tv er knust og diverse inventar er ødelagt.

Politiet kobler skadeverket til videoen og hatet som har spredd seg i sosiale medier, etter saken ble kjent.

De har ingen mistenkte i saken.

Norunn Lamberget selv reagerer kraftig på nyheten hærverket.

– Det er skremmende hvis ungdom har ramponert huset. Ingen tjener på dette, sier hun til TV 2.

82-åringen sier hun tar sterk avstand angrepet.

– Jeg godta ikke slikt. Dette må politiet ta seg av. Gutten har det vanskelig nok som det er, sier hun torsdag ettermiddag.

– Det er synd på ham

Allerede før hærverket mot barnevernsinstitusjonen, reagerte Norunn Lemberget selv på all hetsen som ble rettet mot 15-åringen. Hun synes det hele er leit.

– Jeg synes faktisk litt synd på han nå etter at videoen ble spredt, for nå er han boikottet alle plasser, sa hun til TV 2 onsdag.

Ungdommene har innrømmet flere kriminelle forhold, og 15-åringen har erkjent at han slo Lemberget. Politiet opplyste til TV 2 onsdag at han viser anger for det han har gjort.

– De uttrykker anger og er flaue for det de var med på den kvelden, sa politistasjonsjef Tom Johnsen i Elverum til TV 2 onsdag.

Politiet vurderer å etterforske de groveste truslene mot guttene.