Det skriver New Zealand Herald.

I tillegg til å være siktet for drap og drapsforsøk, opplyser politiet at de vurderer flere siktelser mot 28-åringen Brenton Tarrant.

15. mars ble 50 mennesker drept ved moskeene Al Noor Mosque og Linwood Islamic Centre. Flere titalls mennesker ble skadet i terrorangrepet.

Siktelsen vil bli tatt opp i retten i Christchuch fredag, men 28-åringen vil ikke møte fysisk. Under rettsmøtet, hvor Tarrant ikke trenger å ta stilling til skyldspørsmålet, vil han representeres via videostrømming.

Ifølge nyhetsbyrået AP vil rettsmøtet i hovedsak dreie seg om Tarrants juridiske bistand. 28-åringens sa fra seg sin originale advokat, og har ønsket å representere seg selv. Mange har fryktet at han ønsker å bruke rettsaken til å fremme sitt politiske syn.

New Zealand har strenge regler for hva som kan rapporteres om av kommende rettssaker i media. Målet er å ikke påvirke juryens syn i saken.

Ifølge dommeren i saken har 25 medieorganisasjoner søkt om å filme, fotografere eller ta lydopptak av høringen. Alle har blitt avvist.