Søndag klokken 10.30 går startskuddet for et av sesongens store sykkelhøydepunkter.

Flandern rundt er det andre av de fem monumentene i sykkelsporten.

Kraftanstrengelsen og brosteinsfesten over 270 km kan du følge på TV 2 fra klokken 10.

– Gøy med nye navn

Det er flere nordmenn som på en god dag kan blande seg inn i seierskampen. Alexander Kristoff dokumenterte at formen er svært god da han forrige helg gikk til topps i prestisjetunge Gent-Wevelgem. Amund Grøndahl Jansen har vært svært nær et toppresultat den siste tiden. Edvald Boasson Hagen har vært en skygge av seg selv den siste tiden, men kan blande seg inn i teten med fullklaff.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd tror det blir for tøft for nordmennene å kjempe om seieren.

– Det som er litt gøy i år er at det er flere nye navn. Wout Van Aert er spennende. Peter Sagan og Greg Van Avwermaet kan man aldri glemme. Alberto Bettiol er en ny og fremadstormende italiener i EF Education. Mitt femte tips er hele Deceuninck Quick-Step-laget. De har så mange å spille på, og så er de flinke til å bruke hverandre. De sender ut en sterk rytter foran. Så danner det seg en gruppe bak der de også setter en mann. Da kan de ligge på hjul og vente. Quick-Step har svært mange gode ryttere og er flinke til å kjøre kollektivt, sier Hushovd.

– Det er laget å slå

Kurt Asle Arvesen trekker frem Oliver Naesen som en het vinnerkandidat.

– Men Deceuninck-Quick-Step er nok det sterkeste laget, og de vil spille ut kortene sine. Det har vi sett i semi-klassikerne. De ble satt på prøve forrige helg, men det var et helt annet løp. Det er laget å slå, sier han.

Mads Kaggestads favorittliste består av Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Zdenek Stybar og Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Oliver Naesen (AG2R), Greg Van Avermaet (CCC), Matteo Trentin (Mitchelton Scott), Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), Jasper Stuyven og John Degenkolb (Trek-Segafredo) og Mathieu van der Poel (Corendon-Circus).

På outsiderlisten står Alexander Kristoff, men også en annen nordmann.

– Amund Grøndahl Jansen står på listen min. Dristig, men fullt lovlig å gjøre, sier Kaggestad i TV 2 Sykkelpodden.

Rytterne skal opp 17 hellinger i løpet av dagen. Oude Kwaremont er den første hellingen rytterne må forsere. Den kommer etter 119,5 km (ca. kl. 13.30). Rytterne skal til sammen tre ganger over Oude Kwaremont.

Koppenberg (helling #12) er kanskje den aller tøffeste. Da ser man ofte ryttere gå oppover med sykkelen på skulderen. Det er trangt, og sjansen for uhell og stopp er stor. Rittet avsluttes med kombinasjonen Oude Kwaremont (#16) og Paterberg (#17). Fra toppen av Paterberg er det drøyt 13 km til mål. Forventet målgang i Oudenaarde er et sted mellom klokken 17.00 og 17.30.