Drinker med Mona Lisa: Her, hvor det vanligvis er fullt av turister med selfiestenger kan vinnerne i fred og ro nyte det berømte maleriet av Leonardo da Vinci over en aperitif.
Drinker med Mona Lisa: Her, hvor det vanligvis er fullt av turister med selfiestenger kan vinnerne i fred og ro nyte det berømte maleriet av Leonardo da Vinci over en aperitif. Foto: Airbnb og Louvre, Julian Abrams

Airbnb-konkurranse:

Nå kan du overnatte med Mona Lisa i Louvre i Paris

Er du heldig, kan du vinne en uforglemmelig overnatting i Louvre-museet med Leonardo da Vincis Mona Lisa som vert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele starter med en helt privat omvisning på museet med en kunsthistoriker etter stengetid. En omvisning presidenter og kjendiser som både Barack Obama og Beyoncé har fått tidligere. Der får de to heldige vinnerne de vanligvis fulle galleriene i verdens mest besøkte museum for seg selv.

Aperitif med Mona Lisa

Deretter blir man servert drinker foran maleriet av Mona Lisa før man får nyte et ekstravagant festmåltid som dekkes opp foran statuen av Venus fra Milo.

Eksklusiv middag: De heldige vinnerene vil bli servert middag foran statuen av Venus fra Milo.
Eksklusiv middag: De heldige vinnerene vil bli servert middag foran statuen av Venus fra Milo. Foto: Airbnb og Louvre, Julian Abrams

Kvelden rundes av med en intim akustisk konsert i Napoleon IIIs (Napoleon Bonapartes yngre bror) mildt sagt overdådige leilighet.

Intim konsert: Det blir en eksklusiv akustisk konsert i Napoleno IIIs leilighet. Foto: Arbnb og Louvre, Julian Abrams
Intim konsert: Det blir en eksklusiv akustisk konsert i Napoleno IIIs leilighet. Foto: Arbnb og Louvre, Julian Abrams

Til slutt kan du krype til køys i et spesialdesignet soverom under glasspyramiden.

Natt på museet:  Vinnerne av Airbnb-konkurransen får en natt under glasstaket i pyramiden på Louvre
Natt på museet: Vinnerne av Airbnb-konkurransen får en natt under glasstaket i pyramiden på Louvre Foto: Arbnb og Louvre, Julian Abrams

Haken ved det hele er at dette er en verdensomspennende konkurranse og det er bare ett vinnerpar. De som vil delta i konkurransen må begrunne hvorfor akkurat de vil være Mona Lisas perfekte gjest. innen utgangen av 12. april.

Pyramiden har 30-årsjubileum

Airbnb har innledet samarbeidet med Louvre for å markedsføre en rekke arrangementer som kan oppleves utover året. Blant annet konserter og eksklusive omvisninger.

Vise-administrerende direktør, Anne-Laure Béatrix, ved Musée du Louvre uttaler i en pressemelding at hun håper samarbeidet med Airbnb vil få flere til å oppdage hvor tilgjengelig og inspirerende kunst kan være.

Glasspyramiden ble innviet 29. mars, 1989 av François Mitterrand, som da var Frankrikes president. Pyramiden er designet av arkitekten Ieoh Ming Pei.

Airbnb har tidligere hatt flere sære konkurranser hvor premiene har vært overnatting i spesielle omgivelser. Blant annet i Abbey Road Studios i London, Guinnes varehus i Dublin og i et hai-akvarium i Paris.