I nord må man forvente nye snøbyger etter en strålende fredag, men i vest kan man nyte vårlige temperaturer.
I nord må man forvente nye snøbyger etter en strålende fredag, men i vest kan man nyte vårlige temperaturer. Foto: Monstasje/NTB Scanpix

Denne landsdelen får 15 grader og smak av vår

Vinteren biter seg fast i nord, men i vest får man kjenne på våren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prognosene for helgen er ikke like gode som det så ut til tidligere i uken. Det ser i det store og hele litt mer usikkert ut for helgen.

Strålende fredag, vinter på lørdag

– Fredag kommer det inn et høytrykk over Nord-Norge og godt vær i store deler av landet. I Nord blir det en strålende vær fredag, men allerede lørdag og søndag blir det mer snøbyger, sier vakthavende meteorolog, Roar Inge Hansen i StormGeo, til TV 2.

– Det blir en vinterlig værtype med vind opp i kuling styrke fra Lofoten og nordover, sier Hansen, og påpeker at snøskredfaren fortsatt vil være høy i denne landsdelen.

Sjekk værvarselet for ditt hjemsted her

Fra Bodø og sørover til Midt-Norge kan det bli fint vær med nordøstlig vind og mye bra vær i helgen.

– Det ser ut til å bli bra, men det er relativt lave temperaturer på rundt 6-7 grader. Dessuten er det stor usikkerhet rundt et lavtrykk som kan gi nedbør lørdag og søndag, sier Hansen.

Mildt og fint i vest

Videre sørover er meteorologen sikrest i sin prognose.

– Vestlandet blir værvinneren. Det ser ut til å bli veldig fint fredag med rundt 15 grader. Det blir litt kjøligere lørdag og søndag, men i det store og hele blir det nokså fint, sier han.

Den nordøstlige vindretningen gir skiftende skydekke og en og annen regnbyge over Østlandet og Sørlandet.

– Det blir nok ikke mer enn 10-11 grader i sør og øst i helgen, sier Hansen.

I høyden kan nedbøren komme som snø, og kjølige netter kan gi glatte veier i morgentimene utsatte steder. Utover det er det ingenting som tyder på vanskelige kjøreforhold over fjellet førstkommende helg.