Sterling fnyser av Juventus-stjernens rasismeuttalelse

Leonardo Bonucci (31) mener at Moise Kean (19) må ta sin del av skylden etter at han ble rasehetset. Det har fått Raheem Sterling (24) til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i Sportsnyhetene i vinduet øverst.

Da Juventus spilte bortekamp mot Cagliari i går, lagde hjemmetilskuerne apelyder mot Juventus-spillerne Blaise Matuidi og Moise Kean gjennom kampen.

Da Kean satte inn 2-0 for Juventus i det 85. minutt, stilte supertalentet seg opp foran Cagliari-supporterne for å statuere et eksempel.

Da gikk hetsen og apelydene opp mange knepp.

En rasende Matuidi gikk bort til dommeren og protesterte. Den franske midtbanestjernen så tilsynelatende ut til å true med å forlate banen. Spillet ble stoppet i tre minutter, før en advarsel ble lest opp til supporterne over høyttaleranlegget, skriver The Guardian.

Leonardo Bonucci får skarp kritikk etter uttalelsene om Moise Keans målfeiring.
Leonardo Bonucci får skarp kritikk etter uttalelsene om Moise Keans målfeiring. Foto: Marco Bertorello

Det er det første steget i en såkalt «trestegsprosdyre», der ytterste konsekvens er at lagene forlater banen.

Etter kampen kom stopperstjernen Leonardo Bonucci med en uttalelse som har fått flere til å reagere.

– Kean vet at når han scorer et mål, bør han fokusere på å feire med lagkameratene sine. Han vet at han kunne ha gjort noe annerledes. Jeg mener skylden er 50-50. Moise (Kean) skulle ikke ha gjort det, og Cagliaris tribune skulle ikke ha reagert på den måten. Vi er profesjonelle, og må sette et eksempel og ikke provosere noen, siteres Bonucci av flere medier.

Sterling går hardt ut

Raheem Sterling, som selv statuerte et eksempel foran supporterne da han ble rasehetset under Englands bortekamp mot Montenegro i EM-kvalifiseringen, går hardt ut mot Bonucci på Instagram.

Raheem Sterling har etablert seg som en av frontfigurene i kampen mot rasisme. Han reagerer på Leonardo Bonuccis uttalelser på dette viset.
Raheem Sterling har etablert seg som en av frontfigurene i kampen mot rasisme. Han reagerer på Leonardo Bonuccis uttalelser på dette viset. Foto: Raheem Sterling, Instagram

– Skylden er 50-50 @bonuccileo19, skriver Manchester City-stjernen, etterfulgt av flere latter-emojis.

– Alt du kan gjøre er å le, følger han opp.

Keans agent, Mino Raiola, mener at alle som er i Juventus som ikke er villige til å ta opp kampen mot rasisme bør forlate klubben.

Det sier han til BBC.

– Ingen bør rettferdiggjøre rasisme på den måten. Rasisme er det samme som ignoranse. Det finnes ingen unnskyldning for det. Forbund, klubber og spillere bør sette én grense. Et land som Italia burde være ledende innenfor dette som følge av hvor mange italienere som bor utenlands. Du kan ikke være både menneske og rasist, tordner Raiola overfor den britiske statskanalen.

Vil ha livstidsutestengelse

Juventus-manager Massimiliano Allegri var rask i å fordømme gårsdagens hets. Han mener at det bare finnes én løsning for å få bukt med rasisme: Å utestenge dem som hetser.

– Vi har verktøy som kan brukes til dette, og det er kameraene. Når disse folkene blir tatt, bør de geleides ut av stadion og aldri få komme tilbake. Det krever ikke så mye, men vi trenger et strengt regelverk, slo Allegri fast på pressekonferansen etter kampen.

– Det er veldig enkelt. Når noen gjør noe galt som det, kan du aldri entre et stadion igjen. Ikke bare i en måned eller et år, men for godt, fortsatte han.

Cagliaris manager, derimot, kom med en uttalelse som neppe vil falle i god jord hos Raheem Sterling. På sin pressekonferanse sa Rolando Maran at «følelsen hans var at det ikke var noe galt» før Keans målfeiring. Så la også han delvis skylden på Juventus-talentet.

– Den feiringen trigget nok litt sinne. Det ble 2-0 til dem, og han feiret rett foran vår tribune. Da hørte jeg flere rop fra der jeg stod. Jeg kan ikke vite hva andre folk har hørt, men feiringen hans var bokstavelig talt rett foran vår tribune. Så det økte spenningen litt, sa Cagliaris manager.

PS: 19 år gamle Moise Kean har vært i fyr og flamme etter at han fikk slippe til i Juventus. Spissen har scoret fire mål på bare 211 minutter med Serie A-fotball. I tillegg scoret han i A-landslagsdebuten for Italia mot Finland.