– Jeg vil si det er et slags foreldreopprør, sier Mina Hadjian til God Morgen Norge.

Både Hadjian og Omberg er begge vant til å skape litt opprør med det de gjør. Og nå ønsker de å prate om hvordan mammarollen er i virkeligheten, i en podkast sammen med Martine Rand. Hadjian ønsket selv mer informasjon da hun var gravid.

– Jeg bare ettersøkte noen som pratet om det som det var. Du har fett hår, du har ikke spist, du har noen ganger lyst til å bare slippe ungen i bakken, selv om du selvfølgelig aldri ville gjort det, sier Hadjian.

I podkasten ønsker de å bli kvitt mammaskammen, og bli kvitt de forventningene om at man må spise økologisk og skaffe seg personlig trener rett etter fødselen. De ønsker å senke forventningene til at alt skal være så perfekt.

– Vi snakker ikke så mye om at man revner, og at det gjør vondt å gå på do, og at man sitter på do og ammer med noen som gråter samtidig som man gråter selv for man har så vondt noen steder, sier Omberg.

MAMMAROLLEN: Caroline Omberg, Mina Hadjian og Martine Rand lager podkast hvor de snakker om mammarollen. Foto: Privat
MAMMAROLLEN: Caroline Omberg, Mina Hadjian og Martine Rand lager podkast hvor de snakker om mammarollen. Foto: Privat

Føler på skam selv

Begge føler seg bedre når de får snakket om det og håper at andre foreldre kan senke skuldrene litt også. Men selv om at de ønsker at andre skal slutte å kjenne på skam, har begge noe de føler skam på selv som mødre.

– Du er veldig opptatt av at barna skal ha det riktige utstyret og at alt skal være veldig på stell, forteller Omberg om Hadjian og fortsetter:

– Mens jeg er veldig på det emosjonelle.

I motsetning til Hadjian bryr ikke Omberg seg spesielt mye om utstyret barna har.

– Jeg driter fullstendig i utstyr og om de har hull i klærne eller noe sånt, forteller Omberg.

Sin største kritiker

Før Mina Hadjian skulle på sitt første foreldremøte i barnehagen var hun veldig nervøs. Hun var redd for at de andre foreldrene skulle dømme henne for hennes fortid. Hadjian endte til slutt opp som foreldrerepresentant.

– Nå har jeg skjønt i ettertid at kanskje ingen andre ville, men så kastet jeg meg på kniven for å prøve å bli likt, sier Hadjian.

Omberg følte også på nervene før sitt første foreldremøte, og lurte på om år folk så på henne om det var fordi de hadde sett henne før på internettet. Men hun har aldri opplevd at noen er kritiske til henne, og hun syns det er interessant at disse tankene ligger hos henne.

– Våre største kritikere har kanskje vært oss selv, sier Omberg.