NY STADION: Her ser styreformann Daniel Levy og Mauricio Pochettino Tottenhams ungdomslag teste Tottenham Hotspur Stadium. Den nye arenaen har en kapasitet på 62 062 tilskuere.
NY STADION: Her ser styreformann Daniel Levy og Mauricio Pochettino Tottenhams ungdomslag teste Tottenham Hotspur Stadium. Den nye arenaen har en kapasitet på 62 062 tilskuere. Foto: Paul Childs

Pochettinos krav: Vil gjøre som Liverpool

Mauricio Pochettino (47) har et krav til styreformannen like før første kamp i ny storstue.

TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 19.45: Tottenham-Crystal Palace.

I kveld åpner – omsider – Tottenham Hotspur Stadium.

Stadionbyggingen har imidlertid kostet. Samtidig som konkurrentene har brukt milliarder på å forsterke stallen, har de liljehvite sittet stille på overgangsmarkedet.

Nå maner Pochettino ledelsen til å ta opp kampen med rivalene.

– Folk sier at vi kommer til å bli bedre enn Liverpool fordi vi har et bedre stadion og treningsanlegg, men det er en annen ting å være med i kampen. Vi må operere på lignende vis som dem i fremtiden, og oppføre oss som en storklubb i alle ledd, mener Tottenhams manager, ifølge The Times.

Pressen har til stadighet spurt Pochettino om han er lysten på nye utfordringer på grunn av manglende spillerkjøp. Han henviser til klubbens styreformann, Daniel Levy.

– Vi må gjøres oss klare for et kapittel som går over to, tre eller fire år. Det står på Daniel (Levy, journ. anm). Dere spør meg «med deg, uten deg?». Jeg vet ikke. Det handler om Daniel. Trenere og managere er det svakeste leddet på det området, sier Pochettino, før han slår fast:

– Sommeren kommer til å bli ekstremt viktig.

– Risikerer å miste Pochettino

Steffen Iversen er enig i at klubben er nødt til å investere. Den tidligere Tottenham-profilen konstaterer at laget svekkes veldig så snart en nøkkelspiller er ute med skade.

– Det har denne sesongen også vist. Laget i seg selv er bra nok til å slå alle, men de trenger en litt større bredde i stallen. Og det gjelder ikke minst på spissplass, mener Iversen.

– Alle som følger med Tottenham håper jo at Pochettino får midler, men de kommer ikke til å bruke penger i «hytt og gevær». Og de må hente spillere som skal være med på å ta Tottenham videre opp. Jeg synes det er veldig rart om Pochettino ikke får muligheten til det nå. Mest sannsynlig mister de ham som trener etter hvert dersom han ikke får den muligheten, fortsetter han.

– Mye ligger i topp fire

Forrige gang Tottenham hentet en spiller, var Lucas Moura fra PSG i januar i fjor. Davinson Sánchez er fortsatt overgangsrekorden. Den kolombianske midtstopperen kostet dem om lag 400 millioner kroner i august 2017.

Det er en overgangssum rivalene i «topp seks» har overgått med god margin. Også Everton er foran.

TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø-Møller, mener at det bare er blitt enda viktigere for Tottenham å kvalifisere seg til Champions League som følge av den rådyre stadionbyggingen.

– Pochettino har skrytt nesten i overkant mye av klubbledelsen underveis i den prosessen, som la oss være ærlige har dratt litt for langt ut i tid. Det har ikke gått som det skulle, både når det gjelder dato for åpningen og et stort sprik i budsjettet. Det prosjektet ble mye dyrere enn de hadde sett for seg, påpeker Stamsø-Møller.

– Mye ligger i topp fire. De er nødt til å få de pengene for å være i stand til å investere i sommer, tilføyer han.

Etter en grusom periode i ligaen med fem kamper uten seier, har de liljehvite gått fra tittelkamp til å ligge på fjerdeplass. De er to poeng bak erkerival Arsenal, og har ett poeng å gå på til Chelsea på sjetteplass.

– De må komme seg inn i Champions League for å beholde spilleren og manageren. Det er litt samme «case» som med Solskjær. Det er bra å investere, men de må først og fremst beholde, sier Stamsø-Møller, som understreker at stabilitet er viktig.

– Manchester City har ikke mistet noen spillere, og parallelt kjøpt nye. Det er sånn det funker for å komme helt i toppen. Det er et ganske stort sprang for Spurs, men det skal ikke så mye til for å komme opp dit, mener han.

TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 19.45: Tottenham-Crystal Palace.