VORDENDE FORELDRE: Flere norske kjendispar venter barn i vår.
VORDENDE FORELDRE: Flere norske kjendispar venter barn i vår. Foto: Terje Bendiksby/Berit Roald/NTB Scanpix

Babyboom i Kjendis-Norge

Norske kjendiser gir storken en travel vår i vente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. april skapte Justin Bieber (25) full forvirring da han delte et bilde av kona Hailey Baldwin (22) hvor det ser ut som hun er gravid.

Det viste seg raskt å være en aprilspøk. Her til lands har kjendisene derimot tatt oppgaven med familieforøkelse på større alvor enn sin kanadiske kjendiskollega.

Våren 2019 ser nemlig ut til å by på en real babyboom.

Senest 24. mars kunne Marianne Sandaker, som i 2011 vant «Skal vi danse» sammen med Atle Pettersen, annonsere at hun hadde blitt mor til en liten jente.

– Astrid har ankommet. Verdens søteste skapning, skrev hun da på sin Instagram-konto sammen med et bilde av føttene til sin nyfødte datter.

Musiker Lars Winnerbäck og kona Agnes Kittelsen venter barn sammen.
Musiker Lars Winnerbäck og kona Agnes Kittelsen venter barn sammen. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Og flere kjendisbabyer skal det bli. I april er det nemlig en hel skokk av norske kjendiser som skal få flere familiemedlemmer. Hele åtte kjendispar venter barn.

Blant dem er skuespiller Agnes Kittelsen (38) som skal ha barn med den svenske artisten Lars Winnerbäck (43). Paret ble sammen i 2013 og barnet blir deres første sammen. Fra før har Kittelsen en tolv år gammel sønn, mens Winnerbäck har en 14 år gammel sønn.

Realitybabyer

Om kort tid ser det også ut til at det norske folk kan ønske to ordentlige realitybabyer velkommen.

Én av dem står Kristin Gjelsvik (32) og Dennis Poppe (27) for. De to traff hverandre som deltakere på «Paradise Hotel» i 2012.

Siden den gang har de rukket å gå fra hverandre og finne sammen igjen, før de på Vixen Influencer Awards i januar offentliggjorde graviditeten.

Her avslører Kristin Gjelsvik (32) graviditeten

– Jeg fikk fullstendig panikk og var hysterisk. Jeg grein i tre timer, sa den vordende moren til TV 2 den gang.

«Jakten på kjærligheten»-paret Erik Grytnes (39) og Maria Bjørndal (36) venter vårens realitybaby nummer to. De to møttes som deltakere i TV-serien i 2017 og har holdt sammen siden den gang.

Komikerbabyer

Flere komikere har også annonsert en kommende familieforøkning, blant annet Truls Svendsen (46) og hans kjæreste Charlotte Smith.

Også moroparet Kristine Riis (36), blant annet kjent fra «Underholdningsavdelingen» på NRK og Jon Niklas Rønning (39) fra duoen «Bye og Rønning», skal bli foreldre. I 2017 bekreftet Riis og Rønning at de var kjærester og i april blir to til tre.

Kjendisparet Jenny Skavlan (32) og Thomas Gullestad (38) venter sitt andre barn i vår. Fra før har paret den tre år gamle datteren Åse.

Røpet kjønnet

For om lag ett år siden kom nyheten om at modell og IT-jente Hanneli Mustaparta hadde forlovet seg med Stian Fintland Skaug. Nå, ett år senere, er Mustapartas første barn rett rundt hjørnet.

NRK-profil Carina Olset (37) venter også barn i april sammen med Tor Øyvind Hovda (29). Hun annonserte graviditeten på Instagram i oktober:

«Flytta inn alene. Flytter ut med en beboer i magen. Til våren blir vi tre», skrev sportsprofilen under et Instagram-bilde hvor hun viser frem babymagen.​

I mars røpet 37-åringen kjønnet på babyen på «God kveld Norge».

– Jeg håper jo at hun inni magen har det så bra at det ikke er noe stress å dra dit, sa hun da hun snakket om at hun etter planen skulle til Østerrike for å dekke Ski-VM, og offentliggjorde med det at paret venter en jente.

Kongelig baby

Beveger vi oss ut over Norges grenser, er det også snart tid for at en vaskekte kongelig baby er på vei. Storbritannias prins Harry og Meghan Markle venter barn sammen.

De to giftet seg St. George's Chapel i Windsor Castle i mai 2018. Nyheten om at paret ventet barn ble annonsert bare fem måneder senere, i oktober.

Ekteparet hadde termin i mars, men foreløpig har det vært stille fra det britiske kongehuset. Nyheten om en liten prins eller prinsesse er nok med andre ord ikke langt unna.