KAN BLI STRAFFEFORFULGT: Høyesterettsdommer Maikel Moreno mener Juan Guaidó (bildet) bør bli straffeforfulgt fordi han brøt utreiseforbudet han ble ilagt i forkant av hans besøk til andre latinamerikanske land i februar og mars.
KAN BLI STRAFFEFORFULGT: Høyesterettsdommer Maikel Moreno mener Juan Guaidó (bildet) bør bli straffeforfulgt fordi han brøt utreiseforbudet han ble ilagt i forkant av hans besøk til andre latinamerikanske land i februar og mars. Foto: Ivan Alvarado

Guaidó har blitt fratatt immuniteten

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har blitt fratatt immuniteten sin som leder av landets nasjonalforsamling. Han kan dermed bli straffeforfulgt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lederen for den Maduro-vennlige grunnlovsforsamlingen, Diosdado Cabello, sier de enstemmig har vedtatt tirsdag at landets høyesterett kan straffeforfølge Juan Guaidó.

Brøt utreiseforbud

Beslutningen kommer dagen etter at Venezuelas høyesterett ba politikere om å frata Guaidó immuniteten. Høyesterettsdommer Maikel Moreno mener Guaidó bør bli straffeforfulgt fordi han brøt utreiseforbudet han ble ilagt i forkant av hans besøk til andre latinamerikanske land i februar og mars.

Guaidó anklages av Nicolás Maduros regjering for å oppfordre til vold i demonstrasjonene i gatene, samt å motta ulovlig bistand fra utlandet.

Mandag sa opposisjonslederen at høyesteretts avgjørelse er ulovlig og fortsatte mandag med sine oppfordringer til Maduro om å trekke seg som president.

– Ingenting kommer til å stoppe oss, responderer Guaidó på nyheten, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Den politiske situasjonen i landet er svært spent, og Guaidó kjemper om å få avsatt Maduro, noe Maduro overhodet ikke vil. Samtidig er den økonomiske situasjonen i landet svært dårlig, og det har vært en rekke strømbrudd, noe som har ført til vannmangel