– Mange i denne troppen fortjener ikke å spille for Manchester United

Bojan Djordjic etterlyser en skikkelig opprenskning i United-stallen.

Tirsdagens United-tap mot Wolves var en påminnelse om hvor langt unna Manchester United er de to topplagene. Det mener Bojan Djordjic.

– Det er en veldig lang vei å gå. Men man må ikke glemme at fotballen er ferskvare. Hva var United i desember? Man ble rundspilt på Anfield. Pogba var på benken og regnet øste ned. Man var så langt unna en Champions League-plass, sier svensken som gjestet TV 2s Premier League-studio.

Nå etterlyser den tidligere United-spilleren en stor opprydning i spillerstallen.

– Troppen har kvalitet, men mange må renskes bort. De store spillerne må gjøre jobben i de månedene som gjenstår av denne sesongen. De må tenke på klubben, ikke bare nye kontrakter og høyere lønn.

Og neste år vil det ikke bare være topp fire som er godt nok for storklubben.

– United må alltid strebe etter å vinne titler og å ta seg langt i Europa. Man må ha en bred tropp med kvalitet, ikke kvantitet. Det er fortsatt mange av spillerne i denne troppen som ikke fortjener å spille for Manchester United.

Mener Smalling, Jones og Young bør selges
​Djordjic var selv Uniteds eiendom fra 1999 til 2005, men midtbanespilleren klarte aldri å etablere seg på klubbens førstelag.

– Ja, jeg kan sitte her og si at jeg selv ikke var bra nok. Men jeg visste mitt nivå. I United skal en spesiell type spillere ta på seg drakten. Det skal være tydelig hvorfor man spiller i Manchester United.

Bojan Djordjic, her fra en Manchester United Legends-kamp i Perth i 2017. Foto: AFP PHOTO / Greg Wood
Bojan Djordjic, her fra en Manchester United Legends-kamp i Perth i 2017. Foto: AFP PHOTO / Greg Wood

Og nettopp det mener Djordjic mange av dagens United-spillere ikke viser.

– Spillere som Phil Jones og Chris Smalling har vært i klubben i ti år, men vi er fortsatt usikre på om de er gode nok. De kan være bra i perioder, men det er ikke godt nok for å ta klubben fremover.

– Det samme gjelder Ashley Young. Han har kostet laget sitt poeng altfor mange ganger nå. Forhåpentligvis vil Solskjær se dette og gi Dalot muligheten på høyrebacken. Han er en for fremtiden. Young er for svak både i pasningsspillet og disse taklingene.

Svensken, som også var innom klubber som Røde Stjerne, Rangers og AIK i løpet av sin karriere, mener klubben må sikte seg inn på å hente spillere i den rette alderen.

– Man må satse ungt, bruke penger og man må gå for spillere som kan gjøre klubben slagkraftige over en lang periode. Ole vil ha sitt lag med sine spillere som løper. Da må visse spillere ta et steg til siden og nye komme inn.

– City og Liverpool er milevis foran
​TV 2-ekspert Brede Hangeland er enig i at Manchester United må bruke sparepengene i sommerens vindu for å kunne konkurrere med de aller beste.

– Det er ingen tvil om at Liverpool og Manchester City per nå er milevis foran United. Det vet Solskjær, han har overprestert enormt frem til de siste ukene. For en gangs skyld var han uheldig mot Wolverhampton.

Hangeland mener at mange av posisjonene bør forsterkes.

– En midtstopper, en høyreback, en eller to sentrale midtbanespillere på toppnivå. Det er et minimum av det United trenger for å kunne kjempe om tittelen neste år. Nå er Liverpool og City langt foran, sier den tidligere landslagskapteinen.

– Vil lokke alle spillere
​Men det er ingen selvfølge at Solskjær og co. spiller i Champions League neste sesong. Etter tirsdagens tap ligger United på femteplass med 61 poeng. Det er kun ett poeng mer enn Chelsea som møter Brighton onsdag kveld. Arsenal (63 poeng) og Tottenham (61 poeng) er begge foran United og har i tillegg én kamp tilgode.

Djordjic tror at klubben vil klare å rekruttere spillere fra øverste hylle - også om det ikke skulle bli CL-spill neste sesong.

– Manchester United er en klubb som lokker alle spillere. Glem ikke at Pogba kom tilbake for 100 millioner pund da United skulle spille Europa League. Da finnes det muligheter.

Og Bojan Djordjic har sett seg ut en spiller som han mener vil kunne være en fremtidig United-stjerne. Men den karen har en fortid i Manchester City.

– Det trengs forsterkninger i mange posisjoner. United skal være som Real eller Barcelona der man skjønner hvorfor spillerne er der. Det skal være spesielle spillere med kvalitet i hver posisjon. En ung Jadon Sancho kan ta steget og bli en løsning på høyresiden til United, spår Djordjic, som traff svært godt med sine spådommer under tirsdagens TV 2-studio.