hangeland-tirade etter fulham-nedrykk:

– En stilstudie i inkompetanse

Watford sendte Håvard Nordtveits Fulham ned en divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford-Fulham 4-1

Det ble med én sesong i Premier League for Fulham. Tirsdagens 1-4-tap mot Watford gjør at London-klubben rykker ned til Championship drøyt ti måneder etter opprykket.

Forrige helg rykket Huddersfield ned.

– For meg har Fulham vært den største skuffelsen denne sesongen. De har brukt 100 millioner pund og kun tenkt kvalitet fremover. De har glemt forsvarsspillet, sier Bojan Djordjic.

Frustrert Hangeland

Tidligere Fulham-stopper Brede Hangeland totalslakter gamleklubben.

– Hva har skjedd denne sesongen? De rykket opp og det var jubel. De fikk 100 millioner pund uten å klare å lage et forsvar. De har ikke et forsvar! De har sluppet inn 76 mål! Det er så pinlig. Det er en stilstudie i inkompetanse. Jeg blir så frustrert at jeg nesten ikke klarer å uttrykke det, freser Hangeland.

– Hva trenger du når du rykker opp? Et solid fundament. Man trenger en blokk som Brighton eller Cardiff. Man trenger noe man kan stole på defensivt. Dette Fulham-laget lekker som en sil. De slipper inn 2,3 mål i snitt, fortsetter han.

– Nå må hele klubben bygges opp på nytt. Halve laget forsvinner. Når man driver med scouting og identifisering av spillere må man klare å få det til å henge sammen. Det må være en plan. Det brukes penger, men fundamentet finnes ikke, sier Hangeland og slår oppgitt ut med armene.

Hughes-perle

Abdoulaye Doucouré sendte Watford i ledelsen med en fin prestasjon 23 minutter ut i oppgjøret. Ryan Babel utlignet ti minutter seinere. Like etter en times spill fikk Will Hughes drømmetreff på hel volley. Troy Deeney la på til 3-1 tjue minutter før slutt etter fint forarbeid av Andre Gray. Like etterpå økte Kiko Femenía til 4-1.

Med fem kamper igjen ligger Fulham 16 poeng bak trygg plass. Laget har sluppet inn hele 76 mål på 33 kamper.

Fulham rykket opp til Premier League via playoff i mai 2018. Aston Villa ble slått 1-0 i finalen. Optimismen var stor før sesongen. Klubben kjøpte en rekke spillere i fjor sommer, men få av dem har lykkes.

To managersparkinger

Manager Slavisa Jokanovic fikk sparken i midten av november. Claudio Ranieri tok over, men heller ikke italieneren fikk sving på Fulham. Ranieri fikk sparken dagen etter 0-2-tapet mot Southampton 27. februar. Scott Parker overtok. Siden har det blitt fem strake tap.

To nordmenn har fått spilletid for Fulham denne sesongen. Stefan Johansen fik begrenset med tillit i første halvdel av sesongen. Nordmannen startet fire Premier League-kamper før han forsvant på lån til West Bromwich i januar. På overgangsvinduets siste dag ble Håvard Nordtveit hentet på lån fra Hoffenheim.

Nordtveit har startet fire kamper for klubben.