FRI MANN: Adam Johnson har sonet ferdig dommen for seksuell omgang med en mindreårig person.
FRI MANN: Adam Johnson har sonet ferdig dommen for seksuell omgang med en mindreårig person. Foto: Scott Heppell

Fotballstjernen bryter stillheten etter løslatelsen

– Det burde aldri ha skjedd, sier Adam Johnson (31).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adam Johnson ble i slutten av mars løslatt etter å ha sonet halvparten av den seks år lange fengselsdommen han fikk i 2016.

Den tidligere Manchester City- og Sunderland-spilleren ble dømt til seks år i fengsel, i tillegg til en bot på drøyt en halv million kroner, for seksuell omgang med en mindreårig jente på 15 år.

Nå har Johnson for første gang siden løslatelsen kommet med en uttalelse.

– Jeg er veldig lei meg hvilken effekt min oppførsel har hatt på de som er direkte og indirekte involverte. Det burde aldri ha skjedd, og jeg beklager det jeg gjorde, sier Johnson i en uttalelse, ifølge Sky News.

I uttalelsen kommer Johnson med en beklagelse til venner og familie og takket sine støttespillere.

– Jeg ønsker å konsentrere meg om fremtiden, og gjennom mine handlinger er jeg innstilt på å tilbakebetale støtten, sier Johnson.

Vanskelig å finne ny klubb

31-åringen skal ha flyttet tilbake til sitt hjem i nærheten av Doncaster. Ifølge Sky News skal engelske klubber være motvillige til å gi Johnson en ny sjanse for å fortsette fotballkarrieren.

Også klubber på nivå tre og fire er avvisende til Johnson, melder Daily Mail.

Johnson gir ingen hint i uttalelsen om at han har planer om comeback.

Med en overgrepsdom er han nødt til å holde jevnlig kontakt med britiske myndigheter. Det kompliserer en overgang utenlands, skriver Daily Mirror.

Adam Johnson fikk tolv kamper for det engelske landslaget.

Fikk sparken i Sunderland

Den tidligere landslagsspilleren innrømmet i retten i 2016 å ha kysset den 15 år gamle jenta, samt seksuelle tilnærmelser over internett.

Johnson og den fornærmede, som er blitt beskrevet som en svoren Sunderland-supporter, skal ha hatt kontakt i tidsrommet 30. desember 2014 til 26. februar 2015. I mars 2015 ble han arrestert mistenkt for seksuell omgang med henne.

I februar 2016 fikk Johnson sparken i Sunderland. Samtidig valgte klubbens hovedsponsor, Adidas, å avslutte skoavtalen de hadde med ham.

Adam Johnson fikk sitt gjennombrudd i Middlesbrough, før han gikk videre til Manchester City og Sunderland.