– Du kan ikke si det. Stopp opptaket!

Jürgen Klopp fikk latterkrampe av Bjørndalen-spørsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Klopp møter Bjørndalen på TV 2 torsdag kl. 20 eller på TV 2 Sumo allerede nå!

For noen uker siden fikk Liverpool-manager Jürgen Klopp møte Ole Einar Bjørndalen, en idrettsutøver Klopp har sett opp til i mange år.

Skiskytingsentusiasten Klopp har fulgt Bjørndalens karriere siden tidlig på 90-tallet og hadde stjerner i øynene da han endelig fikk møte nordmannen.

– Han er faktisk på min bucket-liste. Nå kan jeg krysse det av på listen min. Det er som å møte Muhammed Ali i boksing. Bjørndalen er skiskyting. Jeg prøver å forklare det til engelskmenn. Han er Franz Beckenbauer, Pele og Bobby Moore i én og samme person, sier Klopp.

Bjørndalen synes også det var stas å besøke Klopp på Anfield.

– Han er selskapssyk og fantastisk glad i å prate. Det er enkelt å kommunisere med ham. Man skulle tro man hadde kjent ham i mange år, sier TV 2-eksperten.

Bjørndalen hadde forberedt en rekke spørsmål til Liverpool-manageren. Flere av dem omhandlet Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg tror han er en veldig stor fan av deg, innledet Bjørndalen.

Da satte Klopp kaffen i halsen.

– Hahaha. Du kan ikke si det. Stopp opptaket, gapskrattet Klopp.

Tyskeren forteller at han traff Solskjær på en treningsleir i Spania i fjor.

PÅ TRENINGSLEIR: Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær hilste på hverandre i begynnelsen av 2018. Foto: Per Lianes.
PÅ TRENINGSLEIR: Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær hilste på hverandre i begynnelsen av 2018. Foto: Per Lianes.

– Jeg møtte ham da han var i Marbella med Molde. Jeg tror det var for et år siden. Jeg likte ham som spiller. Det er den eneste gangen vi møttes før vi spilte mot hverandre, sier Klopp.

Bjørndalen leser så opp en uttalelse Solskjær kom med til Moldes hjemmeside i forbindelse med Klopp-møtet. Da sa Solskjær følgende:

– Jeg studerte ham (Klopp) da han var i Dortmund, og den fotballen han spiller er noe vi har lyst til å etterligne. Spesielt måten han kontrer og angriper på, med den hurtigheten og intensiteten i spillet, det er noe vi har lyst å forsøke å få til.

– Han liker virkelig stilen din og ønsker å kopiere deg, sier Bjørndalen.

– Hahaha. Det kan du ikke si, ler Klopp før han blir mer alvorlig.

– Vi henter alle inspirasjon fra noen. Da jeg startet som trener hadde jeg en idé om hvordan fotballen laget mitt skulle spille skulle se ut. Jeg skulle gjøre det resten av jobb-karrieren min, og jeg ville nyte å se på kampene. Derfor måtte vi spille så spennende som mulig. Til å begynne med trodde jeg at det hjalp å være mer livlig og engasjert enn de andre. Være aktiv. Uten at jeg egentlig hadde noen idé om hvordan jeg skulle gjøre det. Det var likt i Dortmund, bare med bedre spillere. Jeg elsker fotball når den er intens, sier Klopp.

Selv har Klopp hentet inspirasjon fra flere legendariske trenere.

– Arrigo Sacchi inspirerte meg. Wolfgang Frank inspirerte meg. Pep Guardiola inspirerte meg. Jeg vet ikke om det var han eller lagene hans. Det er bra hvis noen liker å se lagene mine spille, men i denne verden er det vanskelig å snakke om slike ting. Det lages så mange bullshit-artikler om det. Man tar noe fra andre, men man må mikse det med egen personlighet. Da får man sin egen stil. Jeg tror ikke noen kunne vært som meg, for jeg er rar i mange situasjoner, smiler han.