Regissør Dan Reed sier at deler av historien til ett av ofrene ikke stemmer.
Regissør Dan Reed sier at deler av historien til ett av ofrene ikke stemmer. Foto: Scanpix/Monstasje

Regissør med oppsiktsvekkende innrømmelse om Michael Jackson-dokumentar

Regissør Dan Reed innrømmer at historien til en av de som hevder han ble misbrukt av Michael Jackson, har en logisk brist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dokumentaren «Leaving Neverland» forteller Wade Robson (36) og James Safechuck (40) en rystende historie om hvordan de ble misbrukt av popikonet Michael Jackson i barndommen. Overgrepene skal ifølge anklagene ha skjedd i Jacksons hjem «Neverland».

Dokumentaren har vakt sterke følelser, men den er også kritisert for å ikke ha med noen motstemme som kan forsvare artisten som døde i 2009.

Eiendommen «Neverland» er oppkalt etter fantasiøya i historien om Peter Pan, hvor barn aldri blir voksne. Den har i sin tid omfattet den både et tivoli, en privat dyrehage og en togstasjon med lokomotiver.

James Safechuck hevdet i dokumentaren at han ble mistbrukt mellom 1988 og 1992 i et rom inne på «Neverland station». Men her er det avdekket at noe ikke stemmer. Togstasjonen på Neverland ble ikke planlagt før 1993, og var ikke ferdigbygget før 1994, skriver britiske The Mirror.

Det er forfatter Mike Smallcombe som har skaffet dokumentasjonen. Et dokument viser at Jackson fikk byggeplanene for togstasjonen er stemplet 2. september 1993.

Dokumentasjonen har fått regissør Dan Reed til å innrømme at noe er feil.

– Ja. Det er ikke tvil om at det er noe galt med stasjon-datoen. Datoen de har feil er i slutten av overgrepene, svarer han Smallcombe på Twitter.

Michael Jackson bodde ikke på Neverland etter at han ble frikjent for de første anklagene om seksuelle overgrep mot barn i 2005.