Mann siktet for drap i Florø

En mann er siktet for drap etter at en mann ble funnet bevisstløs på en adresse i Florø tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med saken. Mannen er siktet for drap, skriver politiet i Vest i en pressemelding tirsdag kveld.

Politiet opplyser videre at mannen har blitt presentert for siktelsen, men at han ikke blir avhørt før onsdag. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på bakgrunnen for siktelsen.

Den siktede har fått oppnevnt forsvarer Stig Nybø.

Nybø bekrefter overfor TV 2 at han har vært i kontakt med sin klient tirsdag kveld. Derimot ønsker han ikke å kommentere saken noe ytterligere per nå.

Fant bevisstløs mann

Den avdøde ble funnet da politiet dro til et hus i Florø i forbindelse med en annen sak.

– Helsepersonell kom raskt til stedet og startet gjenoppliving. Dette lykkes ikke og mannen ble erklært død av lege på stedet, opplyste kommunikasjonsrådgiver i Vest politidistrikt, Gry Benedicte Halseth, i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

På grunn av omstendigheter på stedet og skader på mannen, startet politiet etterforskning av mistenkelig dødsfall.

Pågående etterforskning

Politiet ønsker ikke å utdype hvilke skader mannen var påført. Leiligheten skal gjennomgås av politiets kriminalteknikere.

– Kriminalteknikere, flere etterforskere og påtaleansvarlig har reist til Florø og vil jobbe fra Flora politistasjon. Innledende kriminaltekniske undersøkelser starter i leiligheten der mannen ble funnet i kveld og fortsetter i morgen. Det jobbes parallelt med vitneavhør, heter det i pressemeldingen.

Mannen obduseres på Gades institutt i Bergen.