SJÅFØR: Her er dronning Elizabeth fotografert bak rattet under The Royal Windsor Horse Show i 2016. Foto: Stella Pictures
SJÅFØR: Her er dronning Elizabeth fotografert bak rattet under The Royal Windsor Horse Show i 2016. Foto: Stella Pictures

BRITISK AVIS:

– Dronning Elizabeth (92) gir opp bilkjøringen

Etter ulykken til ektemannen blir det endringer i bilkjøringen til dronningen, ifølge britisk avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dronning Elizabeth (92) kommer ikke lenger til å kjøre bil selv på offentlige veier.

Det skriver den britiske avisen The Times. Også amerikanske medier, som US Weekly, melder nyheten.

Ifølge The Times har dronningen blitt rådet av sitt sikkerhetsteam om å slutte å kjøre bil selv, og det skal hun ha gått med på.

Ulykke

Endringen kommer etter at hennes ektemann, prins Philip (97), var involvert i en bilulykke tidligere i år.

Han krasjet med en annen bil idet han kjørte ut av en innkjørsel og inn på en bilvei i Sandringham i Storbritannia. Prinsen kom uskadd fra hendelsen, men i den andre bilen satt en 46 år gammel kvinne som brakk håndleddet.

Få dager etter ulykken ble prinsen fotografert mens han kjørte bil uten bilbelte. Da uttalte britisk politi at de hadde gjennomført en samtale med prinsen.

FYLLER SNART 93 ÅR: Her er dronning Elizabeth fotografert i desember 2018. Foto: Toby Melville/AFP/NTB scanpix
FYLLER SNART 93 ÅR: Her er dronning Elizabeth fotografert i desember 2018. Foto: Toby Melville/AFP/NTB scanpix

Omtrent en måned etter bilulykken uttalte det britiske kongehuset at prins Philip hadde gitt fra seg sitt førerkort frivillig og at han ikke kommer til å kjøre bil lenger.

Trenger ikke førerkort

The Times hevder at dronningen, som fyller 93 år senere i april, har vært motvillig til å slutte å kjøre bil.

Selv om hun har hatt tilgang til privatsjåfører hele livet, så er det kjent at hun elsker å sitte bak rattet selv. Hun skal eie flere biler, blant annet av merket Jaguar, Land Rover og Range Rover.

Dronningen er den eneste britiske personen som har lov til å kjøre bil uten førerkort. Ifølge BBC lærte hun å kjøre bil i 1945.

Det er ingen øvre aldersgrense for bilkjøring i Storbritannia, men sjåfører over 70 år må fornye førerkortet hvert tredje år.

Dronning Elizabeth har ikke uttalt seg om sin bilkjøring, og det britiske kongehuset vil ikke kommentere saken til britiske og amerikanske medier.