Hjertevennlige vafler med havre- og byggrøt.

  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 ½ dl byggflak (kan erstattes med havregryn)
  • ca. 8 dl vann
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 8 egg
  • 5 dl kulturmelk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1½ - 2 dl rapsolje til baking
  • 4-5 ss sukker eller 3-4 ss honning
  • ca. 1 l hvetemel (eventuelt blanding av fint hvetemel og sammalt hvete)

Begynn med å koke havregrøt av havregryn, byggflak, vann, melk og salt. Kok opp under omrøring og sett grøten til avkjøling.

Visp sammen egg, kulturmelk, vaniljesukker, bakepulver, natron, rapsolje og sukker i en stor bolle. Tilsett den avkjølte grøten og visp sammen til en klumpfri røre. Blir røren for tykk tilsett litt mer vann eller melk. La røren stå minst 20 min før du begynner å steke. Røren holder seg godt i kjøleskapet i 4-5 dager.

Ønsker du å servere vaflene med salt tilbehør, som for eksempel spekemat og rømme; sløyf sukker og vaniljesukker i røren.

VAFFEL MED PÅLEGG: Med havregryn og bygg blir vaflene både sunne og gode. Foto: TV 2
VAFFEL MED PÅLEGG: Med havregryn og bygg blir vaflene både sunne og gode. Foto: TV 2