Frykter brudd for Stabæk-debutant

Matthew Rusike (28) ble båret av banen i Stabæk-debuten mot Lillestrøm.

Stabæk - Lillestrøm 1-1

Se episoden i Sportsnyhetene øverst!

Matthew Rusike, som signerte for Stabæk for tre uker siden, ble båret av kampen i sin først kamp for bæringene.

Da Rusike skulle slå et innlegg ti minutter før pause, så beinet ut til å så fast i bakken. 28-åringen, som har landskamper for Zimbabwe, ble liggende, før medisinsk personell kom inn på gresset og fikk ham av banen på båre.

– Det er et mulig brudd i leggen. I leggen er det to bein: leggbeinet og spolebeinet, og jeg tror det er spolebeinet som er brukket ned mot ankelen, sier Stabæk-lege Arne Røde til TV 2 etter kampen.

– Det var litt vanskelig når han har så sterke smerter. Det var vondt uansett hva jeg gjorde, men det ser sånn ut. Mellom de to beina er det en hinne. Hvis den brekker, blir det større og mer komplisert brudd enn når det bare er beinet, fortsetter Røde.

Banen får litt av skylden

Nadderud-gresset var i en dårlig forfatning og får deler av skylden.

– Det blir litt sånn når vi er på en sånn bane, sa Stabæk-trener Henning Berg til Eurosport i pausen.​

– Det kan skje på alle baner, og det er sikkert større muligheter på sånne baner som her. Ekstremt synd for Matthew. Det er litt større risiko på sånne baner. Matthew har kommet godt inn, er en superfyr utenfor banen og passer fint inn sammen med de andre. Han var på vei fremover og scoret mot Mjøndalen. Han var god før han ble skadet, sier Berg til TV 2 etter kampen.

Stabæks lege mener det en en kombinasjon av flere ting som forårsaker skaden. Røde anslår at Rusike er ute i mellom fire til seks uker.

– Fotball før påske. Da skjer sånt noe, sier Røde.

Rusike har spilt det meste av karrieren i Sør-Afrika, men har tidligere spilt for svenske Halmstad og Helsingborg.

Kunstscoring av Boli

En sjansefattig førsteomgang så ut til å ebbe ut i 0-0, men i siste spilleminutt skrudde Thomas Lehne Olsen, men like etter avspark brassesparket Franck Boli ballen i mål etter innlegg fra Emil Bohinen, som kom inn for Rusike.​

– Høydepunktet i kampen var pasningen fra Bohinen og avslutningen til Boli. Det var scoringen var det høy klasse på, og det er utrolig viktig for Stabæk at Boli scorer mange mål også denne sesongen om de skal unngå nedrykk, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Få minutter inn i andreomgang handset Steinar Strømnes klønete og ga bort et straffespark til Lillestrøm. Et dårlig forsøk fra Lehne Olsen ble reddet av Stabæk-keeper Marcus Sandberg.​

Ungguttene imponerte Mathisen

Ingen av lagene klarte å skape noen store muligheter på en vanskelig bane.

– Baneforholdene gjorde sitt til at dette ikke ble en fantastisk fotballkamp, og 1-1 er nok et resultat begge lever greit med, sier Jesper Mathisen.

Den tidligere Start-spilleren lot seg imponere over Stabæks unggutter.

– Jeg er også veldig imponert over ungguttene til Stabæk på en vanskelig bane. Tobias Borchgrevink Børkeeiet, Hugo Vetlesen og Ola Brynhildsen får mye ansvar på sine skuldre i år, men de er allerede så gode at det er noe de kommer til å håndtere fint, sier Mathisen.