SKOGBRANN: Rundt 700 brannmenn har kjempet mot flammene i skogbrannen i Muli, Kina i helgen. Mandag var brannen fortsatt ikke under kontroll.
SKOGBRANN: Rundt 700 brannmenn har kjempet mot flammene i skogbrannen i Muli, Kina i helgen. Mandag var brannen fortsatt ikke under kontroll. Foto: AP

Kina:

30 brannmenn slukt av flammene i skogbrann

Et fatalt vindskifte under en skogbrann i Muli, Kina førte til at flere titalls brannmenn som kjempet mot brannen ble fanget og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder flere medier, blant annet BBC.

Skogbrannen brøt ut i fjellene i Sichuan-provinsen i helgen, og kinesisk brannvesen har hatt store styrker utplassert for å kjempe mot brannen.

Søndag ble imidlertid 30 brannmenn drept i infernoet mens de jobbet med slukking i et kupert terreng på rundt 3800 meters høyde.

Brannmannskapene ble fanget da en plutselig endring i vindretningen forårsaket en enorm ildkule og fanget brannmennene.

Kontakten med samtlige 30 brannmenn ble brutt, og mandag ble alle bekreftet omkommet. Kroppene deres ble hentet ned samme dag, og to helikoptre med medisinsk personell og soldater bistod i søket etter de omkomne.

REDNINGSAKSJON: Soldater går om bord i et helikopter på vei til å redde brannmenn som har blitt fanget i branninfernoet i Muli, Kina. Foto: AFP
REDNINGSAKSJON: Soldater går om bord i et helikopter på vei til å redde brannmenn som har blitt fanget i branninfernoet i Muli, Kina. Foto: AFP

Rundt 700 brannmenn har blitt utplassert i løpet av helgen for å forsøke å få kontroll på den enorme brannen, som raser i et avsidesliggende område i Muli. Mandag har de fortsatt ikke fått kontroll på flammene.

Kina har i løpet av de siste ukene slitt med flere skogbranner, forårsaket av tørt vær. Søndag ble en annen skogbrann i Shanxi-provinsen brakt under kontroll etter å ha brent i to dager.

Ingen har blitt meldt omkommet i denne brannen, men minst 9000 mennesker ble evakuert fra hjemmene sine.