Minner Solskjær-kritikerne på den ydmykende kvelden

Tidligere lagkamerat av Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United tåler å havne utenfor Champions League-plass denne sesongen.

Se Wolverhampton mot Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo ​kl. 20.15.

Da Ole Gunnar Solskjær tok over etter José Mourinho i desember, lå Manchester United elleve poeng bak fjerdeplassen som gir Champions League-spill.

Med sju kamper igjen av sesongen er Solskjærs menn på femteplass, à poeng med Tottenham på plassen foran. Det har vært med å gi Solskjær jobben på permanent basis.

Bojan Djordjic, som fikk to kamper for Manchester United, mener det var riktig å gi Solskjær en treårskontrakt før sesongslutt.

– Det gir trygghet og Solskjær får vurdere hvilke spillere han skal bygge videre med neste sesong. Han har fortjent jobben, sier svensken til TV 2.

Minner om Liverpools seier

Skulle Solskjær og Manchester United havne utenfor topp fire denne sesongen, vil han fortsatt mene at ansettelsen av nordmannen var riktig.

Flere mener Manchester United-ledelsen burde ventet til sesongslutt. Bojan Djordjic minner om 1-3-tapet for Liverpool i midten av desember.

– Folk må ikke glemme 16. desember da United ble utspilt av Liverpool, Paul Pogba satt ytterst på benken med lue på og regnet øste ned. Da var de langt fra topp fire og ingen trodde at de hadde mulighet til å blande seg inn i kampen om topp fire. Nå er de der, og folk kan ikke bli for skuffet om de ikke skulle knipe tredje- eller fjerdeplassen, sier Djordjic, som er i TV 2s Premier League-studio i forbindelse med tirsdagens kamp mot Wolverhampton.

Få dager etter tapet for Liverpool fikk José Mourinho sparken.

Solskjær fikk på mandagens pressekonferanse spørsmål om han må minne spillerne på at de kjemper om Champions League-spill. United hadde to strake tap før Watford ble slått 2-1 i en lite imponerende forestilling lørdag.

– Jeg tror ikke jeg trenger å minne spillerne på det. Vi kjenner på det, de vil spille Champions League og de vil prestere så bra de kan. Kanskje trodde de ikke på det i november eller desember at de skulle ha en sjanse, men tar vi 15 poeng på de siste sju kampene, blir det Champions League, sier han.

– Tåler Europaliga-spill

Djordjic mener det ikke er krise om United havner utenfor topp fire.

– Om Manchester United skulle havne utenfor topp fire, kommer han uansett til å beholde Paul Pogba og gi seg selv og troppen muligheten til å kjempe om Premier League-trofeet. De kommer til å bli sterkere, for de skal forsterke troppen. Manchester United er en så sterk merkevare – på samme nivå som Barcelona og Real Madrid – at ett år med Europaliga-spill ikke ville påvirket valgene til visse spillere.

37-åringen hyller kristiansunderen, som var i klubben da Djordjic kom som unggutt fra svenske Brommapojkarna.

– Jeg vet hvor nøye han er med detaljer og hvordan han hjalp yngre spillere. Han er veldig intelligent. Han fikk ikke jobben bare fordi han kjenner klubben, for han har kompetanse også. Drit i det som skjedde i Cardiff, for det skjedde i Cardiff. Han har gjort det veldig bra i Molde, noe som spillerne hans og dere i Norge har vært vitne til. Han har fått smilet tilbake hos supporterne, sier Djordjic, som innrømmer at han egentlig ville ha Mauricio Pochettino.

Tottenham-manageren var i starten den heteste kandidaten til jobben.

– I starten sa hjertet Ole Gunnar, mens hjernen sa Pochettino. Med den statistikken Solskjær har fått, var det bare ett navn igjen, og det var selvsagt Solskjær. Han gått tilbake til det Sir Alex Ferguson bygget, han kjenner korridorene på Old Trafford og han hyller det Sir Matt Busby og Ferguson bygget opp. Han tror ikke at han er større enn klubben, sier Bojan Djordjic.

Vinneren av Champions League får også spille i turneringen neste sesong. Manchester United skal ut mot Barcelona i kvartfinalen.