går ut med fantomtegning:

Jakter denne mannen etter overfallsvoldtekt

ÅSTED NORGE (TV 2): Politiet offentliggjør nå en fantomtegning i jakten på han som skal ha voldtatt en kvinne mens hun trillet en barnevogn i Sem forrige søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen i 30-årene skal ha blitt truet og overfalt av en mann med skrujern da hun trillet barnet sitt i Olav Digres vei søndag 24. mars.

Politiet ser svært alvorlig på saken og etterforsker den som en overfallsvoldtekt. De håper nå at fantomtegningen kan lede dem til gjerningsmannen og mener beskrivelsen av refleksvesten er viktig.

Gul refleksvest med hvitt og rødt merke

— Vi håper folk legger merke til vesten. Den er gul med refleksbånd. Det skal være en logo på brystet som angivelig skal være noe rødt på hvit bakgrunn og muligens svart skrift. Vi ber publikum som kan gjenkjenne denne typen vest om å kontakte politiet. Den kan være viktig i etterforskningen, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Sør-Øst politidistrikt.

Den antatte gjerningsmannen i helfigur. Tegning: Politiet
Den antatte gjerningsmannen i helfigur. Tegning: Politiet

Overfallet skal ha skjedd mellom klokken 21.30 og 21.45. Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som var i området rundt Olav Digres vei mellom klokken 20.00 og 23.00.

— Grunnen til det er at vi ønsker å kartlegge de bevegelsene som har vært i området. Vi har foretatt en rundspørring, og de som ikke var hjemme fikk en lapp i postkassen. Det er viktig at de som har fått lappen kontakter politiet selv om de mener de ikke har relevant informasjon, sier Dalhaug.

Kvinnen som skal ha blitt overfalt anslår at mannen er mellom 20-40 år med normal kroppsbygning. Han har mørkt hår som er kort på siden, og kvinnen mener han ser ut som en person fra Midtøsten. Han var iført mørke klær under den gule refleksvesten.

Mistet trygghetsfølelsen

Politiet patruljerer nå området regelmessig, noe naboene setter pris på.

Linda Prestegård har tre barn og er ute med datteren Rebekka Marielle når de møter Åsted Norge. Hun har stor medfølelse med kvinnen som skal ha blitt voldtatt, og føler at trygghetsfølelsen er borte inntil gjerningsmannen er tatt.

— Det som er veldig ekkelt oppi det hele, er at det var en person med refleksvest. Da tenker man kanskje at det er en lokal person. Det synes jeg er forferdelig, sier Linda.

Rebekka og Linda Prestegård håper at saken blir oppklart slik at de kan få trygghetsfølelsen tilbake.
Rebekka og Linda Prestegård håper at saken blir oppklart slik at de kan få trygghetsfølelsen tilbake. Foto: Martin Vadet

Datteren Rebekka Marielle synes det er blitt skummelt å gå alene og ønsker å bli møtt på bussholdeplassen etter skoletid. Linda har også instruert barna i å låse døra og ikke åpne for fremmede.

— Det gjør noe med frihetsfølelsen, at ungene er utrygge, sier Linda, som ikke lenger synes det er hyggelig å gå kveldsturer i området.

Jon Kroken bor også i nabolaget. Han beskriver overfallet som et stort sjokk.

Jon Kroken har bodd 20 år i nabolaget og har aldri før hørt om voldshendelser der. Han beskriver en uhyggestemning.
Jon Kroken har bodd 20 år i nabolaget og har aldri før hørt om voldshendelser der. Han beskriver en uhyggestemning.

— Det blir en frykt når du vet at det går en voldsforbryter løs i området. Jeg tenker på alle barnefamiliene som sender barna på skole og fritidsaktiviteter. Det må være utrygt og leit for dem å ha det sånn i bomiljøet sitt, sier han.

Åsted Norge har vært i kontakt med Torunn Haug som er bistandsadvokat til kvinnen. Hun sier at hennes klient har det etter forholdene bra.

— Hun opplever at hun har god støtte fra sin nærmeste familie, og at hun får den hjelpen hun trenger hos helsevesenet, sier bistandsadvokaten.

Tips i saken kan ringes inn til Sør-Øst politidistrikt på telefon: 33 34 44 00 eller sendes til astednorge@tv2.no