Slik var det å spille inn siste Game of Thrones-scene: – Vi gråt og gråt

LONDON (TV 2): Stjernene forteller til TV 2 at det var fryktelig trist å sette punktum for Game of Thrones.

I mai avsluttes den populære TV-serien Game of Thrones, som i disse dager sendes på HBO Nordic og C More.

Åtte år etter premieren er det nemlig klart for aller siste kapittel. Og mens fansen venter spent på hvordan den omfattende serien skal avsluttes, er en epoke på ti år over for skuespillerne.

– Store mengder tårer

Mange av dem har nemlig vært med helt siden innspillingen gikk i gang i 2009, og når TV 2 møter dem London, forteller de at det var tøft å spille inn aller siste scene.

– Det var ekstremt emosjonelt og trist. Det var forferdelig da det var over. Jeg følte meg helt «lost», sier Emilia Clarke (32), som spiller Daenerys.

– Vi snakker veldig store mengder tårer. Vi gråt og gråt. Ikke en gang alkohol hjalp, forteller Clarke.

I SESONG 8: Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: HBO
I SESONG 8: Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. Foto: HBO

Hun har vært med i serien siden hun var 23 år gammel, og det ble starten på en forrykende karriere for henne.

– Jeg tenker på hvor mye av livet mitt som har gått med til serien. Da jeg begynte var jeg en ung og uskyldig jente, og da jeg var ferdig, var jeg en voksen kvinne. Det har vært litt av en reise, forteller hun.

– Vakkert og trist

Gemma Whelan (37), som spiller Yara Greyjoy, forteller at det ble holdt en liten seremoni hver gang en av skuespillerne hadde gjort sin siste scene.

– Vi fikk en liten tale og et storyboard over tiden vår med rollekarakteren. Det var vakkert og trist. Det føltes riktig å sette punktum nå, men også veldig veldig tungt, forteller Whelan.

SER JORAH: Iain Glen i rollen som Jorah Mermont. Foto: HBO
SER JORAH: Iain Glen i rollen som Jorah Mermont. Foto: HBO
YARA: Gemma Whelan i rollen som Yara Greyjoy. Foto: HBO
YARA: Gemma Whelan i rollen som Yara Greyjoy. Foto: HBO

– Det var vanskelig for alle å la det gå. Men etterminnet etter serien kommer til å være stort, sier Iain Glen (57), som spiller Ser Jorah.

De siste årene har skuespillerne møttes hvert år til måneder med innspilling. Mye av innspillingen har foregått i «Game of Thrones-hovedstaden» Belfast i Nord-Irland.

– Dette har vært en stor del av livet, en del av livet man nesten tar for gitt. Man forventer å se de samme menneskene igjen og igjen, at de skal være en del av livet ditt, sier Jacob Anderson (28), som spiller Grey Worm.

– Vi ødela den siste scenen

Da dagen kom, og Andersons rolle i serien var over, ble det en tung avslutning.

– Jeg slet med å gjennomføre siste scene. Jeg og den andre personen som var i den siste scenen vi spilte inn, så på hverandre, og kjente at munnen begynte å skjelve og øynene ble fylt med tårer. Vi ødela den siste scenen fordi vi begynte å gråte, forteller Anderson videre.

GREY WORM: Jacob Anderson i rollen som Grey Worm. Foto: HBO
GREY WORM: Jacob Anderson i rollen som Grey Worm. Foto: HBO
SAMWELL TARLY: John Bradley i rollen som Sam i The Night´s Watch. Foto: HBO
SAMWELL TARLY: John Bradley i rollen som Sam i The Night´s Watch. Foto: HBO

John Bradley (30), som spiller Jon Snows bestevenn Sam Tarly, forteller at han fortrengte til siste slutt at det var over.

– Plutselig er du der, og slutten ligger der rett foran deg. Jeg var veldig, veldig emosjonell, og jeg kunne ikke tro at det var over. Jeg forsøke å memorere alt, huske hver detalj. Man vil ha minnene med seg for alltid. Denne siste scenen har gitt meg flere minner enn noen gang før, forteller Bradley.

Den aller siste episoden av Game of Thrones sendes 20. mai på HBO Nordic og C More, og frem til det må vi bare smøre oss med tålmodighet.

Vi har imidlertid spurt skuespillerne om hva de kan avsløre om slutten, og det kan du lese i saken under:

Lik TV 2 Underholdning på Facebook