ØNSKET AV SOLSKJÆR: Moldes Mattias Moström.
ØNSKET AV SOLSKJÆR: Moldes Mattias Moström. Foto: Pedersen, Terje

Molde-spiller hevder seg misforstått om Solskjær-kobling

Molde-spilleren Mattias Moström (36) ble sitert på at han bekrefter at han kan bli en del av Ole Gunnar Solskjærs trenerteam i Manchester United. Men de uttalelsene viste seg å være misforståtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mattias Moström har spilt for Molde siden 2007, og har planer om å jobbe som trener etter sin aktive karriere på fotballbanen.

Moström ble av Fotbollskanalen sitert på at han kan bli en del av Ole Gunnar Solskjærs trenerteam i Manchester United når han legger opp som fotballspiller – dersom han ikke blir værende i Molde og jobber for dem.

– Ja. Det blir vel sånn at det enten blir Molde eller Manchester United. Vi får se, sier Moström til svenske Fotbollskanalen om en trenerkarriere.

Men etter at disse uttalelsene ble gjengitt i blant annet den svenske storavisen Aftonbladet og flere andre medier, reagerte Möstrom kraftig. På Twitter gjør han det klart at han sa det som en spøk, og hevder seg feilsitert.

– Ja, for du må høre på podden. Og høre meg le etterpå. Så det er feil fordi det ikke stod «ha, ha». Og det har stor betydning, skriver han i en Twitter-melding til TV 2 Sporten.

Ole Gunnar Solskjær har som kjent vært trener i Molde og for Moström i to perioder. Først fra 2011 til 2014, og deretter fra 2015 til 2018.

Svensken røper at Solskjær hele tiden har oppfordret midtbanespilleren til å bruke sin fotballkompetanse etter spillerkarrieren.

– Vi har snakket om det i mange år. Jeg er veldig fotballinteressert og anser meg selv som fotballsklok. Det mener han (Solskjær, red. anm) også, og det er derfor at han vil at jeg skal fortsette i klubben etter at jeg legger opp, sier Moström i podcasten til Olof Lundh hos Fotbollskanalen.

Molde-veteranen håper på å forsette spillerkarrieren i minst ett år til. Han utelukker imidlertid ikke en annen rolle enn å jobbe som trener i fremtiden.

– Vi har ikke helt bestemt oss enda, jeg får se hvor lenge jeg spiller fotball. Men det kan være en jobb som speider eller det å jobbe med fotballanalyse, og det å se hva spillere kan gjøre bedre og mer av, og mindre av, forteller svensken, som svarer følgende på spørsmål om hvordan det vil være å jobbe med Ole Gunnar Solskjær i Manchester United:

– Det hadde vært fint!