EN AV DEM VINNER: Enten Jürgen Klopp eller Pep Guardiola kan juble for ligatittel om fem uker. Men hvem?
EN AV DEM VINNER: Enten Jürgen Klopp eller Pep Guardiola kan juble for ligatittel om fem uker. Men hvem? Foto: Rui Vieira/AP

TV 2s eksperter regner seg frem til forskjellig Premier League-vinner

Nå kan du selv skrive inn dine tips og kalkulere deg frem til hvem som havner hvor på tabellen i Premier League denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Fyll ut og se selv! Her leverer du dine tips!

Kun fem uker gjenstår av Premier League-sesongen, og det hersker enorm spenning rundt både ligatittel og kamp om topp fire-plasser.

Helt øverst står det mellom Manchester City (80 poeng) og Liverpool (79 poeng), som begge har seks kamper igjen å spille, mens det er fire lag som kjemper om de to neste plassene på tabellen.

I anledning den spennende innspurten har TV 2 Sporten stablet på beina et nytt kalkulatorverktøy der man selv kan spå og regne seg frem til endelig sluttabell i ligaen.

Fyll ut og se selv! Her leverer du dine tips.

Hangeland spår tre lag likt på poeng i kampen om Champions League-plass

To av TV 2s fotballeksperter, Brede Hangeland og Solveig Gulbrandsen, er blant dem som har forsøkt verktøyet i praksis.

– Hvis mine tips går inn, vinner City ligaen med tre poeng foran Liverpool. De to får 96 og 93 poeng, sier Brede Hangeland.

TV 2s ekspert har plottet inn sitt tips for samtlige av de resterende kampene denne sesongen, og dersom han får rett vil det kun skille to poeng fra 3. til 6. plass.

– Det blir et rotterace om topp fire, og hos meg havner Chelsea og Manchester United utenfor, men jeg får både Tottenham, Arsenal og Chelsea på 77 poeng til slutt, sier Hangeland.

Gulbrandsens resultattips gir Liverpool-tittel

Ekspertkollega Solveig Gulbrandsen er blant dem som får Liverpool på topp når hun plotter inn sine tips. På hennes sluttabell får de røde også 93 poeng, mens City stopper på 92.

– Jeg har kalkulert med poengtap mot både Manchester United og Tottenham. Det er kanskje ikke så sannsynlig, men det kan jo skje. De skal spille tre kamper på rad mot Tottenham, og jeg tror City tar dem i Champions League. Så tar Tottenham hevn i ligaen, sier Gulbrandsen.

Gulbrandsen har også Ole Gunnar Solskjærs Manchester United utenfor det gjeve Champions League-selskap, med to poeng opp til Arsenal og tre til Tottenham på den endelige tabellen.

PS! Helgens runde er egentlig den 33. i Premier League denne sesongen, men flere av lagene er opptatt med FA-cup, og det er dermed en amputert runde vi har foran oss. Likevel spilles flere viktige kamper både i topp og bunn.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!