SVARER PÅ KRITIKKEN: Ole Gunnar Solskjær svarer på kritikken fra Louis van Gaal.
SVARER PÅ KRITIKKEN: Ole Gunnar Solskjær svarer på kritikken fra Louis van Gaal. Foto: Scanpix

Svarer på kritikken: – Jeg vet hvilken kamp han snakker om

Ole Gunnar Solskjær har fått med seg kritikken fra tidligere Manchester United-sjef Louis van Gaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Wolves – Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Premium tirsdag klokken 20.15

Det var i et stort intervju med BBC at Louis van Gaal sa at måten Manchester United spiller på nå ikke er lik måten de spilte på i storhetstiden under Sir Alex Ferguson. Han sa også at «treneren etter meg (Mourinho) endret spillestil til å parkere bussen og å satse på kontringer. Nå er det en ny trener som parkerer bussen og satser på kontringer. Forskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner.»

Den kommentaren er av mange sett på som kritikk og har fått mye omtale i England, ettersom Mourinhos «parkering av bussen» ikke var spesielt populær, fordi det ikke blir så underholdende fotball av det.

Ole Gunnar Solskjær har fått med seg kritikken fra van Gaal – men sier at han ikke kjenner seg igjen i påstandene fra den nederlandske treneren.

– Van Gaal har rett til å ha sin mening. Vi har sett nærmere på flere kamper. I noen kamper så har vi presset høyt på motsatt banehalvdel og dominert kamper, sier Solskjær, ifølge The Mirror, og legger til:

– Van Gaal siktet trolig til PSG-kampen. Det var en kamp vi måtte forsvare oss i og satse på kontringer, påpeker nordmannen.

Solskjær benytter anledningen til å gi van Gaal ros for arbeidet han gjorde med spillerne før han selv overtok som Manchester United-manager.

Gir ros til forgjengerne
Van Gaal vant som kjent FA-cupen med United i 2016.

– Målet er at vi skal være gode også når vi ikke har ballen. Dersom vi klarer det, så får vi våre sjanser. Det handler om høyt press, lavt press, og være i stand til å variere det. Jeg er veldig glad for at jeg arvet et lag som har hatt forskjellige managere, sier Solskjær.

Før han understreker følgende:

– De fleste spillerne i United har hatt Mourinho, de har hatt van Gaal, de har hatt Moyes og de har hatt Ferguson. Så de har vært gjennom en strålende utdannelse. De vet hvor viktig alle aspekter i kampene her, roser Solskjær.

Kritisk Moyes
En annen av Solskjærs forgjengere på Old Trafford, David Moyes, tror Manchester United ryker ut mot Barcelona i Champions League senere denne måneden.

– Jeg reiste til Frankrike og så Lyon-Barcelona. Det endte 0-0, men Barcelona var fantastisk med over 20 skudd mot mål. Jeg ventet meg å se en aldrende Lionel Messi som ikke betydde så mye for laget. I stedet var det en forbedret Messi i en meget sentral rolle. Derfor tror jeg United får det meget, meget tøft mot Barcelona over to kamper, sier Moyes til BBC Radios Sportsweek.

La Liga-leder «Barca» kjørte over Lyon med 5-1 hjemme i returen av åttedelsfinalen.

Moyes er mannen med tredje kortest levetid som United-manager gjennom historien. Han fikk bare ti måneder av 2013/14-sesongen etter at han overtok for Alex Ferguson.

Sterk søknad
Solskjær har vunnet 15 av 20 kamper siden han debuterte i jobben rett før jul. Det gir en seiersprosent på 75.

Inne der hører miraklet i Paris til. United slo Paris Saint-Germain 3-1 og gikk videre.

– Jeg tror ikke man kan gjøre mer enn det for å få en jobb. Ole har gjort det briljant siden han kom inn. Vinne kamper har alltid vært det viktigste for meg i fotball. Ole har gjort det, sier Moyes.

– I United forventer man å vinne. Det kan jeg og flere andre skrive under på. Ole var i United som spiller og skjønner dette fullt ut. For meg er United verdens største fotballklubb. Derfor vil det være et steg opp uansett hvor man kommer fra.

Vrient
– Det viktigste for meg er likevel hvordan spillerne har prestert (etter at Solskjær kom inn). De har løftet seg. Jeg tror Solskjær har gitt beskjed om at spillerne skal gå ut å ha det gøy og spille fotballen de liker. Samtidig synes jeg det blir jobbet hardere ute på banen.

– Jeg tror United vil havne blant de fire beste i Premier League. De er inne en god stim nå og har vunnet et par kamper i det siste uten å spille så godt. Det er alltid et godt tegn, sier Moyes.

Tirsdag har United en vrien bortekamp i serien. Den går mot Wolverhampton. Tilsvarende kamp i FA-cupen i år endte med 1-2-tap for United.

Barcelona-kampene går 10. (Old Trafford) og 16. (Camp Nou) april.