OUTSIDER: Zelenskij har vært sett på som en outsider i kampen om å bli Ukrainas president, men ledet på meningsmålingene i forkant av valget.
OUTSIDER: Zelenskij har vært sett på som en outsider i kampen om å bli Ukrainas president, men ledet på meningsmålingene i forkant av valget. Foto: Valentyn Ogirenko

TV-komiker leder i presidentvalg

TV-komiker Volodymyr Zelenskij leder foran sittende president Petro Porosjenko i Ukrainas presidentvalg, viser foreløpige resultater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da 20 prosent av stemmene var talt opp natt til mandag, hadde Zelenskij fått 30 prosent av stemmene. President Porosjenko hadde fått 17 prosent, mens hans rival, tidligere statsminister Julia Timosjenko, hadde fått 13 prosent av stemmene.

Det endelige resultatet er ventet i løpet av mandag. Dersom ingen av kandidatene får over 50 prosent, blir det en ny valgrunde, som holdes 21. april.

Zelenskij har vært sett på som en outsider i kampen om å bli Ukrainas president, men ledet på meningsmålingene i forkant av valget.

Han har markert seg med sterk motstand mot dagens politiske ledelse, som har vært ridd av korrupsjonsanklager. På en fersk meningsmåling fra Gallup svarte kun 9 prosent at de hadde tillit til den sittende regjeringen, noe som skal være det laveste nivået i verden.