Rosenborgs beskjed til fansen: – Det vil ta tid

Rosenborg ber fansen være tålmodig og håper på støtte etter tapet for Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt - Rosenborg 2-0

Seriepremieren til Rosenborg var nok ikke særlig betryggende for dem med et hjerte i klubben.

Se TV 2-ekspert Jesper Mathisen oppsummere Eliteserie-runden i Sportsnyhetene øverst!

Norges kanskje største gullkandidat ble rett og slett herjet med av Bodø/Glimt søndag.

– Rosenborg var utrolig svake og naive. De sier de trenger tid, men i Trondheim får en trener aldri tid. Det var utrolig skuffende både offensivt og defensivt mot Glimt og et RBK-lag som overhodet ikke fungerte. Det Rosenborg leverte mot Glimt var langt under pari. Håper til RBK nå er at Brann, Sarpsborg og Molde ikke havner for langt foran før Rosenborg får orden på maskineriet, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til TV 2 Sporten.

RBK-leiren ber imidlertid fansen om å være tålmodig.

– Det vil ta litt tid, det gjør det uansett lag. Og når det kommer nye ideer og nye måter å spille på, så hadde det vært naivt å tro at vi skulle skutt ut av startrampen, vunnet de ti første kampene og briljert prestasjonsmessig, sier Pål André Helland til TV 2.

Han forstår kravene fra RBK-fansen og har følgende beskjed til dem:

– Når du spiller i Rosenborg så er det forventet tre poeng, og det er forventet gode prestasjoner. I dag fikk de (fansen) ingenting, så det er det virkelig, virkelig bare å beklage, sier Helland og fortsetter:

– Så må jeg dessverre si at det kommer sikkert til å ta litt tid, men forhåpentligvis klarer vi å prestere veldig mye bedre og ta en god del tre-poengere på veien, sånn at vi skal være med oppi der. Sånn som det er nå, lugger det litt, og da er det ekstremt viktig at vi får den støtten som vi kanskje ikke fortjener. Som gjør at vi klarer å grave frem og hente ut litt, hva skal jeg si, uante krefter. For det betyr veldig mye når det klabber litt.

Horneland: – Skjønner at det blir stilt spørsmål

Eirik Horneland var ikke fornøyd med noe etter tapet for Bodø/Glimt. RBK-treneren etterlyste særlig samspill etter kampen.

– Kommer seriestarten for tidlig?

– Nei, seriestarten kommer på akkurat det tidspunktet som vi visste den ville komme på. Vi har rett og slett ikke fått det til på den tiden vi har hatt, og med tanke på den prestasjonen vi gjorde i dag, så er vi jo fryktelig langt i fra, sier Horneland like etter kampen søndag.

– Begynner det å spre seg noe panikk allerede nå?

– Det er ikke noe panikk hos meg. Men jeg skjønner at det blir stilt spørsmål. Det skjønner jeg absolutt. For vi klarte ikke å være brutale nok i angrepsspillet, vi klarte ikke å bryte nok igjennom motstanderen og vi klarte ikke å produsere nok målsjanser, oppsummerer RBK-treneren.

Han har full forståelse for om fansen er misfornøyd.

– Vi må ta den støyten som kommer. Det vil komme en støyt, for vi er ikke gode nok, og da må vi tåle å stå i det, understreker Horneland.

«Det er mye nytt»

Mike Jensen er enig med lagkamerat Helland om at det kan ta tid før alt klaffer i årets Rosenborg-lag.

– Før vi får ut vårt maksimale kan det godt være det kan ta litt tid. Det er klart det handler om relasjoner også. Nå har vi skiftet ut en del på laget også. Sånn som det så ut, i hvert fall fra min posisjon på banen, så gjorde vi fryktelig, fryktelig, fryktelig mange feil med ballen, sier Jensen om søndagens kamp.

Han er helt klar på hva laget må jobbe med frem mot neste helg.

– Vi må være mye mer sultne, mye mer glad i å ha ballen i laget og vise mer positiv energi. Vi må opp med det tekniske nivået og smidighet i fotballen. Det der med å spille mer offensivt, utfordre med ballen og skape overtall. Vi kan ikke holde på med tilbakespill og lange baller. Tilbakespill til keeper går ikke, poengterer Jensen.

– Er du bekymret?

– Nei, det er jeg ikke, det har vært litt sånn siste tiden. Det er mye nytt, nye trenere, litt nye folk, og så er det ofte slik det blir. Bekymret er jeg ikke, jeg har stor tro. Vi har vist i små biter hva vi kan få til i oppkjøringen, og selv om vi tapte årets første kamp på en vanskelig bortebane, i snøstorm, så ser vi positivt fremover.

– Så det du sier til Rosenborg-fansen er «vær tålmodig, det kommer»?

– Ja, svarer Jensen og smiler.