– En stor forandring

Jürgen Klopp mener at stemningen har lettet på Anfield, og får støtte av TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendraget i vinduet øverst!

Da Liverpool i vinter mistet forspranget på sju poeng til Manchester City, ble det spekulert på om det var tittelnerver som preget Merseyside-klubben.

Deler av skylden ble lagt på et meget kravstort publikum, som er sulteforet på å se klubben ta sitt første Premier League-trofé.

Da Tottenham utlignet på Anfield, var imidlertid ikke stemningen blant supporterne like nervøs som den har pleid å være etter å ha fått en i fleisen.

Det mener Jürgen Klopp.

– Det var en stor forandring, og en stor forbedring. Du må bli vant til situasjonen, sier tyskeren til Sky Sports, og sikter til den nervepirrende tittelkampen.

– Vi må kjempe som galninger. I dag var supporterne fantastiske. Det var en utrolig atmosfære. De var her for å hjelpe oss. Og det hjalp, fortsetter han.

– De reagerer motsatt

Han får støtte av TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– I og med de forventningene og det presset, er det et ekstra element. Ingen kan si at Manchester City har det samme presset på seg for å vinne en Premier League-tittel, for de har gjort det så mange ganger før, påpeker Stamsø Møller i Premier League-studio.

– For Liverpool er det en enorm sult. Spillerne vet om det, og Klopp vet om det. Du merker det på hele arenaen. Når Tottenham scorer virker det som de knekker. Men tilfellet denne sesongen har jo vært at det virker som Liverpool faktisk reagerer motsatt, at de faktisk snur de jevne kampene til sin fordel. Foreløpig ser det ut som at de er veldig klare for det, mener TV 2s fotballekspert.

– Vil være et eventyr eller mirakel

Merseyside-klubben har to poeng å gå på til Manchester City, men har én kamp mer spilt. Tittelrivalen spiller hengekampen mot Cardiff på onsdag.

Klopp mener at Liverpool kjemper om tittelen mot «verdens beste lag».

– Situasjonen er slik: Hvis – hvis – vi kan ende opp med å havne først, må det være et slags eventyr eller mirakel, eller noe slikt. City vant i fjor. De er fortsatt ganske gode, og ser ut som at de er fulle av grådighet og ønske om å vinne, sier Liverpools manager til Sky Sports.

Serielederen har allerede overgått forrige sesongs poengfangst, der de endte opp med 75. Vinner de resten av kampene, ender de opp med 97 poeng. Skulle de likevel bli nummer to, vil de overgå Manchester Uniteds bitre rekord fra 2011/12-sesongen med god margin.

Da tok de røde djevlene 89 poeng, noe som er flest poeng for en tabelltoer i Premier League.

– Antagelig blir dette første gangen i Premier League-historien at to lag får mer enn 90 poeng. Liverpool gjør en utrolig sterk sesong, uansett hvordan dette ender. Nå har de los på det, og det er åpent, mener Stamsø-Møller.

– Ser lyst ut for dem

Venstreback Andy Robertson, som slo sin niende målgivende pasning for sesongen mot Tottenham, spår en nervepirrende avslutning.

– Det var tre viktige poeng for oss. Det var massivt. Nå går vi inn i seks cupfinaler, og bruker forhåpentligvis det som en styrke til å vinne disse kampene. Vi får se hvor langt det tar oss, sier skotten til TV 2.

– Enten vi faller utenfor eller vinner, har det vært et bra løp. Vi har pushet hverandre hele veien. Det kommer til å vare hele veien inn, fortsetter han.

Liverpool har nå bare Chelsea igjen av «topp-seks-lagene». City har på sin side både Manchester United og Tottenham igjen.

Stamsø-Møller mener kampprogrammet taler til Liverpools fordel.

– Med uavgjort hadde det vært klar fordel for Manchester City, men nå er det åpent. City skal spille mot Tottenham, og mot begge lagene de tapte for i Crystal Palace og Leicester. De har hatt en tendens til å lage trøbbel for begge topplagene som har vært så suverene denne sesongen. Liverpool har Chelsea igjen, men ellers ser det ganske lyst ut for dem, vurderer han.

Liverpools kamper

5. april: Southampton (B)
14. april: Chelsea (H)
21. april: Cardiff (B)
26. april: Huddersfield (H)
4. mai: Newcastle (B)
12. mai: Wolverhampton (H)

Manchester Citys kamper

3. april: Cardiff (H)
14. april: Crystal Palace (B)
20. april: Tottenham (H)
24. april: Manchester United (B)
28. april: Burnley (B)
4. mai: Leicester (H)
​12. mai: Brighton (B)