SPERRET VEIEN: Demonstranter som er kritiske til laksenæringen, blokkerte veien og dunket på bilen til kongen og dronningen under besøket til den lille bygda Puerto Williams.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SPERRET VEIEN: Demonstranter som er kritiske til laksenæringen, blokkerte veien og dunket på bilen til kongen og dronningen under besøket til den lille bygda Puerto Williams. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Demonstranter slo løs på taket kongeparets bil

Demonstranter som er kritiske til laksenæringen, blokkerte veien og dunket på bilen til kongen og dronningen under besøket til den lille bygda Puerto Williams.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De 40–50 demonstrantene var aldri langt unna da kongeparet var på dagsbesøk i byen.

De fotfulgte kongeparets bilkortesje gjennom det lille stedet, og når bilene stoppet opp tok det ikke lang tid før de ble innhentet, og man igjen kunne høre trommer, slagord og fløyting.

Den mest dramatiske hendelsen skjedde da kongeparet skulle forlate flyplassen etter ankomsten. Gruppen med demonstranter hadde tatt oppstilling i veien, og stanset en kort stund bilene, før sikkerhetspolitiet fikk ryddet dem unna.

Dunket på bilen

Demonstrantene kom svært tett på kongeparet og dunket på bilen de satt i. Flere ganger i løpet av dagen så politiet ut til å ha manglende kontroll, og ved flere anledninger kom demonstrantene seg forbi sperringene som politiet hadde satt opp.

Demonstrasjonene bar imidlertid preg av å være fredelige, og politiet brukte ikke vold for å få dem til å trekke seg tilbake.

Kongeparet har under sitt offisielle besøk i Chile møtt på flere demonstranter. Lørdag oppsto det kaos da demonstranter blokkerte for kongeparet på et torg i byen Punta Arenas. Kongen og dronningen fikk nærkontakt med demonstrantene, som stilte seg kritiske til norsk oppdrettsnæring som er til stede i landet.

Snakket med demonstrantene

Da dronningen og kongen skulle vandre over torget i den lille byen, ble det etter hvert svært trangt om plassen og demonstranter trengte seg på fra alle kanter. De ropte slagord rettet mot kongeparet og landets president.

DEMONSTRERTE: Chilenske demonstranter er kritiske til norsk oppdrettsnæring som er til stede i landet.
DEMONSTRERTE: Chilenske demonstranter er kritiske til norsk oppdrettsnæring som er til stede i landet. Foto: Junge, Heiko

Da situasjonen ble stadig mer presset, valgte kongeparet å stoppe opp for å snakke med demonstrantene.

– Vi opplevde begge samtalen som viktig, og dialog er en forutsetning for å forstå andres synspunkter. Vi synes det var et interessant møte, og fikk med oss mer kunnskap om deres sak. I tillegg er det bra å se at demokratiet fungerer, sa dronning Sonja og kong Harald til TV 2 lørdag.

(©NTB)