Manchester United slet seg til seier: – Det blir en diskusjon om kvaliteten på det hele

Manchester United imponerte ikke mot Watford, men tok alle tre poengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Watford 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

I sin første kamp som permanent manager for Manchester United så Ole Gunnar Solskjær sitt lag vinne 2-1 over Watford på Old Trafford.

Watford var i store deler av kampen det førende laget, men i det 28. spilleminutt satte Marcus Rashford inn 1-0. Etter 71 minutters spill doblet Anthony Martial ledelsen for vertene.

Like før slutt Abdoulaye Doucouré reduserte til 1-2 for Watford.

– På lenger sikt er det tydelig at Solskjær må jobbe med grunnspillet til dette laget. På sitt beste er United fantastiske på kontringer, men de mangler mye målt på toppnivået når det gjelder å bygge opp bakfra, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Luke Shaw, som skapte 1-0-scoringen til Rashford, sier at det var viktig å komme tilbake på vinnersporet etter to strake nederlag.

– Det ble vanskeligere når vi spilte som vi gjorde. I førsteomgang var vi ikke på vårt beste, men spesielt i andreomgang var vi fryktelige og heldige som fikk seieren. Vi var ikke gode nok. Kanskje er landslagsoppholdet en forklaring, men vi var ikke gode nok. Tre poeng var det viktigste, sier Shaw.

Solskjær mener uavgjort hadde vært et riktig resultat med tanke på kampbildet, men at han er glad for at tre poeng ble igjen på Old Trafford.

Ekspert: – Langt, langt unna

Manchester United imponerte ikke TV 2s eksperter.

– Resultatene er det som teller i denne jobben, i hvert fall det som til sjuende og sist gjør at du får en sånn jobb eller eventuelt mister den før kontrakten går ut. Det blir en diskusjon først og fremst blant supporterne på Stretford End om kvaliteten på det hele, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Poengene er selvsagt det viktigste, men for virkelig å bygge Old Trafford opp til et fort må kampene domineres. Watford hadde tjue skudd på mål, mens United har åtte. Det viktigste er at målene går i mål, og det vet Solskjær bedre enn noen, sier Hangeland.

Med seieren gikk Manchester United opp på fjerdeplass, à poeng med Tottenham på plassen foran før resten av lagene skal i aksjon denne runden.​

– Prestasjonen var langt, langt unna det man kan forvente og langt unna om de skal være topp fire, og i hvert fall om de skal gå videre i Champions League, men det vet de. Etter landslagsoppholdet ser vi noen lag som har en reaksjon på at det er lenge siden at det er kamp. Det er noe nødt, men jeg tenkte at det var fra starten av, men så gjorde Solskjær endringer og fikk betalt. Og så skulle han gå inn i pausen og rette på det og vekke spillerne, men noen ganger er det dyp søvn, og det var det i andreomgang, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

United presset tilbake

Manchester United hadde ingen god åpning på kampen og ble presset langt tilbake av Watford, som skapte flere halvsjanser og tilløp til store muligheter.

Etter tolv minutters spill kom gjestene til en brukbar mulighet ved Troy Deeney, men David De Gea slo spissens heading unna.

– Det har vært et lite gufs fra Mourinho-tiden vi har sett i åpningskvarteret. Det er et Manchester United-lag som har blitt trykket langt tilbake og som har stått og spilt forsvar. Det var noe av Solskjær adresserte umiddelbart med å få guttene opp på tærne og være fremoverrettet både i forsvar- og angrepsspillet, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Shaw skapte 1-0-målet

Men i det 28. spilleminutt vant Luke Shaw ballen, tok den med seg og sendte Marcus Rashford i bakrom med en strøken pasning. Manchester United-spissen satte iskaldt inn 1-0 alene med Watford-keeper Ben Foster.

– Solskjær kan knytte neven i triumf og puste litt lettet ut, for Manchester United har ikke sett ut i den første snaue halvtimen. Så brutalt ærlige må vi være med dette hjemmelaget. Watford har hatt full kontroll, men med Marcus Rashford og Anthony Martial – disse unge, kvikke Solskjær har så stor tro på – er det alltid mål i Manchester United-laget, kommenterte Øyvind Alsaker.

Watford fortsatte å presse Manchester United i andreomgang, men slet med å omsette overtaket i store målsjanser.

I stedet var det Anthony Martial som kunne pirke inn 2-0 i duell med Foster.​ Franskmannen prøvde først å flikke inn ballen etter innlegg fra innbytter Jesse Lingard, men Foster fanget det første forsøket. Martial tok ballen fra Watford-keeperen og satte den i nettmaskene.

I siste spilleminutt skapte Abdoulaye Doucouré spenning for Watford da han tråklet seg gjennom United-forsvaret og satte inn 1-2-reduseringen, men overtidsminuttene ble ikke noe stormløp mot De Gea og United tok tre viktige poeng i kampen om en plassering blant de fire beste i Premier League.