MESLINGSMITTE: En person med meslingsmitte reise med et SAS-fly fra Oslo til Stavanger på fredag.
MESLINGSMITTE: En person med meslingsmitte reise med et SAS-fly fra Oslo til Stavanger på fredag. Foto: Ruud, Vidar

Advarer flypassasjerer etter meslingsmitte

Folkehelseinstituttet har kontaktet samtlige 148 passasjerer som tok flyet fra Oslo til Stavanger fredag 22. mars etter et en passasjer med meslingsmitte var om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Passasjerer som reiste med SAS SK4031 fra Oslo til Stavanger fredag 22. mars klokken 15.00, bes om å kontakte lege dersom de opplever symptomer på den smittsomme virussykdommen meslinger.

«Meslinger smitter lett, og vi har derfor valgt å informere alle medpassasjerer. Er du vaksinert eller har hatt meslinger tidligere, er du beskyttet mot smitte, men hvis du verken er vaksinert eller har hatt meslinger anbefaler vi at du tar kontakt med lege hvis du får symptomer på sykdommen» heter det i en epost som er blitt sendt ut til alle passasjerene, og gjengitt i Stavanger Aftenblad.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier til TV 2 at de ble kontaktet av Folkehelseinstituttet på fredag som ønsket å få en oversikt over alle som var om bord SAS sitt fly som reiste fra Oslo til Stavanger fredag 22. mars.

– Passasjerer som var om bord dette flyet kan nok forholde seg ganske rolig. I en flykabin skiftes lufta ut like hyppig som i en operasjonssal på et sykehus, så sånn sett er det gunstig å oppholde seg i et fly, og man er derfor ikke like utsatt for smitte som andre steder, sier Johansen.

I løpet av den siste uken har Dalane legevakt i Eigersund oppdaget to tilfeller av meslingsmitte. Det er uvanlig, men kommuneoverlege Bjarne Rosenblad avdramatiserer situasjonen overfor NTB.

– Alle nødvendige smitteverntiltak er gjennomført, sier Rosenblad.

(©NTB)