SEIER: Torgeir Børven (t.v) scoret to mål mot sine tidligere lagkamerater i Brann i serieåpningen. Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SEIER: Torgeir Børven (t.v) scoret to mål mot sine tidligere lagkamerater i Brann i serieåpningen. Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Teigen, Trond Reidar

Børven rystet tidligere lagkamerater: – Veldig godt

Odd og Torgeir Børven snudde kampen mot Brann. Mens Vito Wormgoor beroliger Brann-fansen.

– Smakte det ekstra godt at det var mot Brann?

– Ja, litt. Og at det var seriepremiere. Så det var veldig godt.

Dag-Eilev Fagermo var naturlig nok en fornøyd mann etter seriestarten.

– Bedre kan det ikke bli. Vi vant og vi vant mot et godt lag, vi vant foran mye folk og har en jubileumsmiddag i dag, så det er gøy, sier Odd-treneren.

Han tror klubben nå er på vei til å ta steg oppover på tabellen.

– Vi er bedre og vi har sett bedre ut i vinter, og jeg har tro på at vi er på vei opp til å kunne spise kirsebær med de større klubbene igjen etter at vi har vært igjennom et generasjonsskifte. Vi trengte å gjøre noe med kontinuiteten, og nå begynner vi å få litt kontinuitet igjen blant de unge, og nye spillerne som er her, sier Fagermo.

Brann-kapteinen: – Sesongen er lang

For Brann sin del var det ikke like mye å juble for. Fjorårets bronsevinner og laget som slapp inn minst mål på vårparten i 2018, reiser hjem med tap og tre baklengsmål i bagasjen.

NY BRANN-SPILLER: Veton Berisha (24) ble lørdag presentert som Brann-spiller. Her med sportssjef i Brann Rune Soltvedt.
NY BRANN-SPILLER: Veton Berisha (24) ble lørdag presentert som Brann-spiller. Her med sportssjef i Brann Rune Soltvedt.

– Vi har veldig lyst å komme i gang og få med oss noe herfra. Det lykkes vi jo ikke med, så vi er jo en skuffet gjeng som reiser hjem til Bergen. Vi får prøve å komme oss opp på hesten igjen så fort så mulig, sier trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

Vito Wormgoor scoret begge Branns mål i seriepremieren, men det gjorde ikke dagen bedre for Brann-kapteinen.

– Vi har jobbet de siste tre månedene for å vinne den første kampen og vi gjorde ikke det. Så det er skuffende, men sesongen er lang, sier Wormgoor til TV 2.

– Vi må forberede oss bedre og gjøre en god jobb. Flere av spillerne våre var ikke helt der de skal være i dag, og det er en av hovedårsakene til at vi ikke lyktes, forklarer Brann-kapteinen.

Men kanskje kan den dårlige starten gjøre sesongen bedre, spøker nederlenderen.

– Vi går for så høy plassering som mulig, vi klarte det i fjor og året før. Men kanskje vi har lært fra tidligere år, hvor vi har hatt en god start, at kanskje en treg start kan gjøre at vi avslutter høyere på tabellen, sier Wormgoor med et smil og legger til:

– Det er ingen grunn til panikk.

Pangåpning

Brann var svært stabile på vårparten i 2018, og sesongen 2019 startet de med et smell. Brann og Vito Wormgoor ga blomster til Odd før kampen, men da kampen startet var de rødkledde langt mindre gavmilde.

Ett minutt tok det nemlig for Brann å gå i ledelsen.

Gjestene fikk frispark som nykommer Petter Strand sendte inn i feltet. Der fikk Wormgoor stå mer eller mindre alene, og Brann-kapteinen headet kontrollert inn 1-0. En skikkelig kalddusj for Odd i kampens første spilleminutt.

Utlikning sekunder før pause

Brann la seg lavt og satset på overganger. Det gjorde det vanskelig for Odd å bryte igjennom, og som slet med å produsere sjanser.

Gjestene fra Bergen skapte ikke noe særlig etter den tidlige scoringen, og det så ut til å stå 1-0 til pause.

Men etter 44 minutter uten målsjanser, scoret Odd på sin første i kampen. Fredrik Nordkvelle fikk lagt inn til Vebjørn Hoff som stanget inn utlikningen sekunder før pause. Den scoringen så ut til å komme brått på Brann-forsvaret, som ikke var i nærheten av å stanse Hoff.

Dermed handlet den første omgangen på Skagerak Arena om det første og siste spilleminuttet.

Startet andreomgang med et smell

Brann fikk en pangstart på første omgang, men etter pause var det Odd sin tur å starte med et smell. Knappe to minutter ut i omgangen fikk Torgeir Børven muligheten med hodet, men avslutningen havnet midt på Brann-keeper Eirik Holmen Johansen som måtte gi en retur.

På den andre muligheten satt den imidlertid for den tidligere Brann-spilleren, og Børven sendte Odd i ledelsen 2-1.

Like etter fikk Brann en frispark mulighet som Petter Strand sendte rett mot Odd-målet. Der sto kaptein Steffen Hagen og reddet på strek.

To Brann-bytter - Odd økte ledelsen

Nå var det Brann som måtte jage Odd, og etter 62 minutter gjorde Lars Arne Nilsen sine første endringer. Fredrik Haugen som startet omtrent samtlige kamper for Brann i 2018-sesongen var henvist til benken i serieåpningen. Med knappe halvtimen igjen å spille kom han inn sammen med Daouda Bamba.

Ut gikk Kristoffer Løkberg og Henrik Kjeldsrud Johansen.

Men den positive effekten av det lot vente på seg, for fem minutter etter byttet satt Børven inn sin andre scoring for dagen og det sto nå 3-1 til Odd på Skagerak Arena med drøye 20 minutter igjen av ordinær tid.

Straffe til Brann

Med to mål å innhente på bortebane gjorde Brann-treneren sitt siste bytte for kampen i det 74. minutt. Ut gikk Gilli Rólantsson, inn kom «superjoker» Azar Karadas.

Det byttet ga umiddelbare resultater. Karadas headet inn mot Bamba inne i feltet som ble tatt av Odd-kaptein Hagen. Dommer Espen Eskås pekte på straffemerket og Wormgoor reduserte til 2-3.

Mer ble det ikke for gjestene, og Odd fikk med seg alle poengene i serieåpningen.