Fylkesnes vant med 108 av 209 stemmer. Hans motstander Kari Elisabeth Kaski fikk 100 stemmer.

Én stemte blankt.

– Jeg stilte til valg med et veldig konkret prosjekt. Jeg ønsker å bygge en ambisiøs næringspolitikk for å møte klimakrisen vi står overfor. Jeg mener vi må se hele landet, og jobber med systematisk med det enn vi har gjort tidligere, sa Fylkesnes til TV 2 kort tid etter at resultatet var klart.

Kvinneopprør

Under partiets landsmøte var oppsto det tilløp til et kvinneopprør, da flere mente at ledelsen i SV ville bli for mannsdominert. Fylkesnes sier til TV 2 at han vil jobbe hardt, og være imøtekommende i tiden fremover.

– Sånn jeg kjenner SV så er vi et raust parti, og vi kommer til å komme oss videre, sier han.

Det var på forhånd blitt meldt om en svært jevn kamp om hvem som skal erstatte Snorre Valen som nestleder. Fylkesnes lå an til å få mest støtte i flest fylker, mens Kaski hadde mye støtte i de største fylkene.

Knapt flertall

Tidligere lørdag ble det klart at valgkomiteen innstilte Fylkesnes som nestleder, med fire mot tre stemmer. Mindretallet stemte for Kari Elisabeth Kaski.

– Det var et veldig vanskelig valg. Jeg har voldsom tillit til begge to, sa avtroppende nestleder Snorre Valen til NTB.

Han landet selv på Fylkesnes som nestleder.

– Det er fordi jeg er enig i at vi må jobbe videre med å bli et større og bredere parti som alle i hele landet føler de kan høre til, sa han.

Ved forrige innstilling, i forkant av landsmøtet, var det seks medlemmer i valgkomiteen. Da fikk Kaski og Fylkesnes tre stemmer hver.

(©NTB/TV 2)