City fikk det enkelt mot kaosforsvar: – Komikveld

Manchester City er tilbake på tabelltopp etter å ha utnyttet grove forsvarsfeil hos Fulham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fulham-Manchester City 0-2

– Hadde jeg sittet som manager på siden, hadde jeg begynt å lure på formidlingsevnen min. Hører de ikke på meg, eller hva er det? Det er komikveld.

Det sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio, mens han rister på hodet av Fulhams forsvarsspill.

Grusomme feil

London-klubben brukte bare fem minutter på å rote det til for seg selv.

Manchester Uniteds utlånssoldat Timothy Fosu-Mensah slo en utilgivelig feilpasning i forsvar. Sergio Agüero spilte ballen til Bernardo Silva, som driblet seg innover i banen og på vakkert vis klistret ballen i det lengste hjørnet fra 17 meter.

Midtveis i første omgang klønet hjemmelaget igjen. Venstreback Joe Bryan slo en grusom støttepasning, som Bernardo Silva plukket opp. Portugiseren spilte den videre til Agüero. Stjernespissen holdt hodet kaldt, driblet seg fremover i feltet og lobbet ballen over keeper.

Satte negativ rekord

Med det ble Fulham det første laget til å slippe inn to mål eller mer i tolv kamper på rad i Premier League-historien.

– Når begge baklengsmålene ender opp med at de gir bort ballen så langt nede på egen halvdel, kan du lure på hva de tenker, sier Myhre i TV 2s Premier League-studio, og er kritisk til Fulhams pasningsorienterte stil mot den regjerende mesteren:

– Jeg lurer på inngangen til kamp. Hva er poenget med å trille ball rundt egen 16-meter når du møter Manchester City, som du vet at etter landslagsoppholdet bare stuper ut av startblokkene?

Fulham-manager Scott Parker forsvarer egen kampplan.

– Jeg mener vi var modige. Du må være modig mot dette laget. Det er den eneste måten du kan være med å prege kampen på, sier Parker til BBC.

Målscorer Bernardo Silva er tydelig på at feilene skjedde som et resultat av Citys taktikk.

– Vi presser høyt, og prøver å få dem til å gjøre så mange feil som mulig. Det er viktig for oss å skape så mange sjanser etter feil, slår han fast overfor Sky Sports.

De lyseblå fra Manchester er nå tilbake på tabelltopp, ett poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt. Merseyside-klubben møter Tottenham hjemme i morgen, mens City spiller hengekamp mot Cardiff på onsdag.

For Fulhams del ser det bekmørkt ut. Den hardtsatsende klubben har før den 32. serierunden er ferdigspilt 13 poeng opp til trygg grunn.

Lagoppstillinger

Fulham (5-4-1): Rico - Christie, Fosu-Mensah, Le Marchand, Chambers, Bryan - Ayité (Kebano), Anguissa, Cairney (Schürrle), Sessegnon - Babel (McDonald).

Manchester City (4-3-3): Éderson - Walker, Otamendi, Laporte, Zintsjenko - De Bruyne (Fernandinho), Gündogan, D. Silva - B. Silva, Agüero (Jesus), Sterling (Mahrez).