Se video, med tillatelse fra NRK, i vinduet øverst.

Jakob Ingebrigtsen lå i et stort tetfelt, der han var den eneste europeiske løperen. Utøvere fra Kenya, Uganda og Etiopia dominerte feltet.

På nest siste runde måtte sandnesgutten slippe. Da hadde han åtte løpere foran seg. Til slutt ble han nummer tolv etter å ha fått det svært tungt på sisterunden.

Etter løpet måtte en fullstendig utmattet Jakob Ingebrigtsen hjelpes bort fra målområdet. I intervjusonen etter løpet kollapset han, ute av stand til å gjøre intervjuer, skriver NRK.

«Ingebrigtsen reagerte ikke da det ble snakket til ham, og han så meget fjern ut i blikket», skildrer dansk TV 2.

En time senere dukket han opp og gjorde seg tilgjengelig for pressen. Han fortalte at han «ikke husket så mye» av de tyngste partiene i løpet, ifølge NRK.

– Akkurat nå så har jeg aldri lyst til å gjøre det her igjen, sa 18-åringen til statskanalen.

– Jeg burde gitt meg etter to runder. Alt tyder på at jeg burde stoppet, sa Jakob videre:

– Det er jo litt dumt når man ikke liker å bli slitne. Jeg skulle likt å bryte i dag, men det går en liten djevel i meg som sier at det ikke er lov.​

Han var nesten 50 sekunder bak vinneren, Milkes Mengesha fra Etiopia i den åtte kilometer lange løypen. Tadese Worku sørget for dobbelt etiopisk. I topp ti var det bare løpere fra Etiopia, Uganda og Kenya.

Før VM-løpet hadde Jakob Ingebrigtsen et uttalt mål om medalje. Det har ingen europeere klart i U20-VM i terrengløp på 35 år. Ingen har heller klart å komme topp ti på 25 år, ifølge NRK.