Lagerbygg totalskadd etter storbrann i Troms

Brannvesenet har kontroll på brannen som brøt ut i et lagerbygning på Hansnes i Karlsøy kommune. Flere gassflasker skal ha eksplodert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nødetatene rykket like før klokken 21.00 fredag kveld ut til Hansnes i Troms etter melding om brann i et lagerbygg tilhørende Karlsøy kommune.

Brannvesenet fikk ved 01.00-tiden kontroll på brannen og driver med etterslukking. Store deler av bygningen er totalskadd.

– Det var oppbevart flere gassflasker i bygningen. Det ble hentet en skarpskytter fra Tromsø for å skyte hull i flaskene, men på grunn av dårlig sikt og sammenraste bygningsmasser, lot det seg ikke gjøre. Brannvesenet sier gassflaskene mest sannsynlig har eksplodert, opplyste operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til NTB klokken 01.32.

Brannen ble meldt klokken 20.44 og en drøy halvtime senere var bygningen overtent. Ifølge politiet ble det blant annet oppbevart bensin og acetylen i lokalene.

Mannskaper fra brannvesenet og helsevesenet sperret av området fredag kveld. Noen nabobygg ble også evakuert.

Industriområde

Til NRK opplyste konstituert rådmann Alf Lorentsen at det ikke er boligbebyggelse i området.

– Byggene som evakueres er på et industriområde, hvor det er ulike firmaer, der det normalt ikke er folk på jobb på kveldstid. I det samme området er det et turistanlegg, der det kan være folk, sa Lorentsen.

Det ble meldt om sterk vind og tett røyk i området.

Så bil i full fyr

Alexander Nylund bor like ved stedet, og forteller til Nordlys at det lokale brannvesenet er i full gang med slokkearbeidet.

– Det er heftig. Det kom en bil trillende ut av lagerbygget i full fyr, sa han til avisen fredag kveld.

– Det er noen bygninger i nærheten, blant annet en plasthall, men det ser ut til at brannvesenet har kontroll – i alle fall foreløpig, sa Nylund.