To jordskred i Møre og Romsdal

En bil ble halvveis begravet etter et jordskred i Gjemnes i Møre og Romsdal fredag ettermiddag. To personer er evakuert fra hjemmet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 15.34 fredag ettermiddag.

Politi og brannvesen rykket ut til stedet. Hovedredningssentralen ble også orientert, opplyste politiet i Møre og Romsdal.

Ifølge politiet har jordskredene gått over fylkesvei 666 i området mellom Raudsand og Angvika i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal. Veien er foreløpig stengt.

Politi og brannvesen har gjennomsøkt skredet, og det skal ikke ha blitt funnet noen personer.

– Personell har gått igjennom raset og søkt etter folk, men ikke gjort noen funn. Itillegg er ikke raset så høyt at det kunne ha skjult et kjøretøy, sa operasjonsleder Per Åge Ferstad til TV 2.

Ifølge politiet gikk det største skredet like ved Angvika i Gjemnes kommune og tok med seg autovernet på stedet. Skredet stoppet før det traff havet.

Jordskredet skal ha hatt en bredde på 100 meter, opplyser politiet.

Fant bil begravet

Tore Morstøl var trolig førstemann på stedet etter skredet hadde gått, og oppdaget en bil som var halvveis begravet i jordmassene.

– Det var veldig mye vann, leire og jord over veien så da stoppet vi bilen. Litt lengre frem så vi bakenden av en bil inni skredet. Det var fullt av jord og skog over den. Jeg gikk for å sjekke inni bilen, men den så forlatt ut, fortalte Morstøl til TV 2.

Rundt klokken 17.38 opplyser politiet at de har fått kontakt med eierne av bilen.

– Det skal ha vært en parkert bil, og vi har kommet i kontakt med eier og verifisert at ingen har befunnet seg i den, sa operasjonsleder Ferstad.

To evakuert

Noen kilometer unna har det gått et noe mindre skred, og to personer er evakuert fra et hus i området.

– Det er evakuert ett hus med to personer, og det taes en vurdering om flere skal evakueres. Vi er i kontakt med geologer for å få en kvalifisert vurdering, opplyser Ferstad.