FORTSATT TRENER: Kjetil Rekdal insisterer på at han fremdeles er trener for Start.
FORTSATT TRENER: Kjetil Rekdal insisterer på at han fremdeles er trener for Start. Foto: Schrøder, Tor Erik

Rekdal ønsker å lede Start mot Aalesund – klubben nekter

Kjetil Rekdal (50) ønsker fortsatt å lede Start i serieåpningen, men klubben avviser at det vil skje.

Kjetil Rekdals advokat Erik Flågan har i dag informert styret i IK Start om at Kjetil Rekdal stiller på jobb i morgen, og vil lede laget i seriestarten mot Aalesund lørdag.

Det opplyser Flågan i en pressemelding. Klubben avviser imidlertid dette i en egen pressemelding.

– Ikke formålstjenlig at Rekdal leder laget

Her gjør klubben det klart at Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede laget mot Aalesund.

«I møtet torsdag morgen var IK Start og Rekdal enige om at Rekdal inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt. Begge parter har forholdt seg til dette. Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i media at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund,» skriver klubben i pressemeldingen som fortsetter slik:

«Det er ikke formålstjenlig at Rekdal forbereder og leder morgendagens kamp. Det er Joey Hardarson og Andreas Jensen som har hatt de siste og viktigste forberedelsene til kampen. Det er derfor arbeidsgivers beslutning at disse to skal gjennomføre kampforberedelsene og -ledelsen i kampen mot Aalesund.»​

– Pålagt ham å holde seg borte

Monica B. Grimstad, styreleder i IK Start, forteller det samme til TV 2 fredag kveld.

– Vi ønsker ikke at Rekdal skal lede laget, og det håper og tror vi at han forstår.

Grimstad forteller at de ikke har vært i direkte kommunikasjon med Rekdal etter at han meddelte gjennom sin advokat at han fortsatt ønsket å lede laget i seriestarten. Hun avviser imidlertid at Rekdal er suspendert av klubben.

– Vi mener det ligger i arbeidsgivers styresrett å pålegge ham å holde seg borte fra laget i morgen. Men det betyr ikke at han ikke kan komme på Sør Arena. Han er hovedtrener for Start fremdeles, og han har aldri vært suspendert, men nå var vi enige om at det var best at han kanskje gjorde noe annet noen dager.

– Nå har han i kveld, under et døgn før kampen begynner, ombestemt seg. Det må han få lov til. Og som hovedtrener har han mange andre oppgaver, men ikke å lede laget.

– Så dere nekter ham å lede laget?

– Ja, det må jeg nesten bekrefte at vi gjør, sier Grimstad til TV 2.

Nå skal klubben møte Rekdal til et møte tirsdag neste uke.

– Da skal vi sette oss ned og drøfte alle sider av denne saken. Først etter det kan vi egentlig konkludere hvordan veien videre blir.

– Ønsker Start fortsatt å ha Rekdal som hovedtrener?

– Start ønsker Rekdal alt godt, men jeg kan ikke kommentere det. Vi må følge spillereglene som gjelder for personalsaker. Vi kommer ikke til å diskutere offentlig noe av det som er blitt sagt mellom oss og Kjetil Rekdal.

Grimstad forteller videre at klubben ikke kjenner seg igjen i Rekdals utsagn om at beslutningen «kom som lyn fra klar himmel».

– Vi kjenner oss ikke igjen i hans beskrivelse av det.

Mener Rekdal ikke kan nektes å gå på jobb

Torsdag opplyste Start at de hadde fritatt treneren fra alle oppgaver i klubben grunnet en pågående personalsak. Det mener Rekdals advokat at klubben ikke kan gjøre.

– Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, sier Erik Flågan.

– Et suspensjonsvedtak gjort i etterkant av dagens brev vil heller ikke være gyldig, og vil således ikke bli respektert. Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan.

Kjetil Rekdal bekrefter at han vil følge advokatens råd om å gjenoppta sitt arbeide, og opplyser at han nå er godt i gang med å forberede kampplanen for serieåpningen mot Aalesund på Sparebanken Sør Arena, står det i pressemeldingen.