FORBEDRING: Her jubler KBK for 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund stadion søndag 9. juni 2018.
FORBEDRING: Her jubler KBK for 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Molde på Kristiansund stadion søndag 9. juni 2018. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sjekk Kristiansunds utrolige statistikk

Helt siden klubben ble opprettet i 2003, har Kristiansund Ballklubb alltid avsluttet høyere på tabellen enn året før.

I sitt 15 år gamle liv har resultatene kun gått én vei for Kristiansund Ballklubb: oppover.

Den andre sesongen etter opprettelsen og sammenslåingen av A-laget til Kristiansund Fotballklubb og Clausenengen Fotballklubb endte med opprykk fra 3. til 2. divisjon. Etter syv sesonger i 2. divisjon rykket KBK opp til OBOS-ligaen i 2012, før de i 2016 vant ligaen og var klare for Eliteserien.

I år blir Kristiansund Ballklubbs tredje sesong på det øverste nivået i norsk herrefotball. Med 5. plass i Eliteserien 2018, begynner Kristiansund Ballklubb å gå tom for plasseringer å klatre.

Så nære den 12. mann som mulig

Kristiansund Ballklubbs assisten-trener og tidligere Molde-spiller, Magne Hoseth, sier til TV 2 at supporterne også må tåle nedgang, men kun om de har nådd toppen.

– Hvis vi vinner seriegull, da tror jeg de fleste i Kristiansund får hvilt litt på den i noen år, sier Hoseth med et stort smil.

Kristiansund Ballklubbs tabellplasseringer siden klubben ble opprettet i 2003. Ikke én eneste sesong har klubben hatt en dårligere plassering enn året før.
Kristiansund Ballklubbs tabellplasseringer siden klubben ble opprettet i 2003. Ikke én eneste sesong har klubben hatt en dårligere plassering enn året før.

I tillegg skryter Hoseth av menneskene som bruker sin tid til å følge og støtte klubben.

– Den beste ressursen vi har er menneskene. Vi er så nærme 12 mann som mulig når vi spiller, sier Hoseth.

Dette er noe den returnerte KBK-keeperen Sean McDermott kjenner seg igjen i.

– Her møter alle opp uansett hvordan det går, sier McDermott.

– De er stein tullete

Lederen for Kristiansund Ballklubbs supporterklubb «Uglan», Jannicke Bøe, mener inkluderingen av supporterne er en av nøklene til engasjementet.

– KBK er veldig flink til å få med folket. Det er en folkelig klubb, sier Bøe.

Hun er også oppmerksom på klubbens positive statistikk når det kommer til tabellplasseringer, og mener klubben fortsatt kan klatre litt til.

– Vi må gå for det. Det er helt klart det, sier lederen for «Uglan».

Forventningene til klubben har vokst med tiden, og Kristiansund-spiller Torgil Gjertsen mener supporterne kanskje har mistet bakkekontakten.

– Hvis du går rundt på stadion og spør folk om fremtiden så sier de både medalje, Europa og alt mulig. De er stein tullete, sier Gjertsen.

Kristiansund Ballklubb spiller første kamp i Eliteserien 2019 borte mot Viking søndag 31. mars klokken 18:00.