Jan Thomas misbrukes på nett – fortviler etter nytt nederlag

God kveld Norge (TV 2): – Dette er ekstremt frustrerende. Det er jo et lovbrudd!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det florerer av falske reklamer på nett, og i januar dukket et bilde av Jan Thomas opp på en reklameannonse for slankepiller.

– Det er et tillitsbrudd, og det er der panikken kommer inn. Tror folk at jeg har laget disse pillene?, sier han frustrert til God kveld Norge.

Kjendis-stylisten hyret en advokat og politianmeldte misbruket.

– Dette er noe jeg ikke kan stå inne for og jeg vil ikke bli misbrukt i reklame under noen omstendigheter – i hvert fall ikke slankepiller.

Se God kveld Norge på TV 2 og TV 2 Sumo lørdager klokken 21.40.

Henlagt av politiet

Nylig fikk han den nedslående nyheten. I et brev fra politiet stod det skrevet at saken var henlagt grunnet ressursmangel.

– Dette er ekstremt frustrerende. Det er jo et lovbrudd. Det er ulovlig.

Advokat Jon Wessel-Aas, sier til God kveld Norge at det beste alternativet er å ta direkte kontakt med de som står bak reklamen.

– Hvis det er en reel produsent av en vare eller tjeneste som har gjort det, så henvend deg til dem og be dem om å slutte. Så kan man kreve erstatning. Det er egentlig ganske enkelt, sier Wessel-Aas.

TV 2-programleder misbrukt

Flere kjente profiler har blitt misbrukt i reklamekampanjer. I januar i fjor skrev TV 2 saken hvor Katrine Moholt raste etter å blitt misbrukt i en reklame for en hudkrem på Facebook.

– De har lagt inn flere falske sitater fra «meg», og det står at jeg gråt i «God Morgen Norge» da jeg fortalte om hvordan denne kremen hadde reddet meg. Det er helt utrolig, sa programlederen til TV 2 i fjor.

Også Julianne «Pilotfrue» Nygård opplevde marerittet da sønnen ble misbrukt i en reklameannonse. Hun kom frem til en enighet med motparten via sin advokat.

I en melding til God kveld Norge sier bloggern at hun anbefaler alle i samme situasjon å engasjere en advokat.

Vil ikke gi seg

Wessel-Aas påpeker at det likevel ikke alltid er like enkelt å finne ut hvem som står bak.

– Man finner ikke frem til alle på Internett i dag, men det siste man skal gjøre er å gå til politiet med den type saker. For de har kapasitetsmangler nok, sier advokaten.

Selv om anmeldelsen til Jan Thomas er henlagt hos politiet, har han ikke tenkt til å gi seg med det første.

– I samarbeid med min advokat skal vi ta dette videre, og se om vi klarer å få gjennomslag, sier Jan Thomas, og avslutter:

– Jeg synes det er så mye kroppspress der ute for både gutter og jenter, så det siste jeg vil er å være med å helle bensin på det bålet.​