PERMANENT: Ole Gunnar Solskjær poserer med Manchester United-drakten etter at han torsdag skrev under treårskontrakt som manager for sin gamle klubb.
PERMANENT: Ole Gunnar Solskjær poserer med Manchester United-drakten etter at han torsdag skrev under treårskontrakt som manager for sin gamle klubb. Foto: Jon Super/Reuters

Svensk kommentator gikk ut mot ansettelsen – hagler med meldinger fra sinte nordmenn

Svensk kommentator mener Manchester United har gjort en feil ved å ansette Ole Gunnar Solskjær basert på fremgang over kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ledet Ole Gunnar Solskjær Manchester United for første gang som permanent sjef.

Det ble seier.

Nordmannen har opplevd en eventyrlig karriere som manager i gamleklubben etter ansettelsen som midlertidig manager i desember, og flere har måttet bite i seg det som har vært av tvilende ord rundt ansettelsen.

En av dem som imidlertid fremdeles står inne for skepsisen er den svenske Expressen-kommentatoren Noa Bachner, som like før jul kalte ansettelsen «det største mysteriet i fotballverdenen i 2018».

– Man må jo si at det sjansespillet har gått bra til nå, de har jo hevet seg, men den store faren nå er at de benytter denne korte tidsperioden med fremgang som grunnlag for en langsiktig ansettelse. Da tror jeg de gjør en feil. De burde i hvert fall vente til sommeren, sa Bachner til TV 2 i forbindelse med landskampen mellom Norge og Sverige på Ullevaal tidligere denne uken.

To dager senere ble Solskjær ansatt.

Bachner står inne for mysterium-kommentarene rundt ansettelsen, som var tittel på en kommentar der journalisten også dro parallellen til Rikard Norling, en mann svensken mener hadde mer å vise til enn Solskjær, men som neppe var aktuell for en jobb i Manchester United.

– Det at verdens rikeste fotballklubb valgte å ta sjansen på en nostalgisk ansettelse av en tidligere spiller, som hadde trent Molde, syntes jeg var et mysterium, sier han.

Sumo: Se «All The Goals: Solskjær» her!

Har fått nordmenn på nakken: – Fullstendig bisart. Man lever i en fantasiverden

Bachner uttalte seg tidligere denne uken om truslene og hatmeldingene som hadde blitt sendt i retning de svenske landslagsspillerne Victor Lindelöf og Emil Forsberg, og kalte dem en forferdelig konsekvens av samfunnets utvikling der sosiale medier spiller en sentral rolle. Selv opplevde han også betydelige mengder tilbakemeldinger, spesielt fra nordmenn, etter kommentaren om Solskjær-skepsis i desember.

– Det var ingen trusler, men en hel del sinne, så klart. Og det på grunn av noe som for meg er helt på feil grunnlag. Mange nordmenn tolket dette som en slags misunnelse fordi han er nordmann og jeg er svensk. For meg er det fullstendig bisart. Da lever man i en fantasiverden.

– På mange måter har det vært fascinerende. Jeg har skjønt at dette er noe det finnes ganske mye av i rapporteringen rundt ski. Det er en ensidig idé om en pågående rivalisering mellom svensker og nordmenn. I hvert fall i mine øyne, sier Expressen-kommentatoren.