Saftig sjokoladekake i langpanne
En skikkelig saftig sjokoladekake som er enkel å lage. Den passer like godt til bryllup som til barnebursdag.
Denne sjokoladekaken kan gjerne bakes dagen før den skal serveres. La den stå kjølig natten over og la kaken bli temperert før servering.
Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller en rund form 26/ 28 cm.
Oppskrift
8 egg
9 dl sukker
500 g smeltet smør
12 dl hvetemel
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
6 ss kakao
5 dl melk
Glasur/sjokoladekrem:
300 g smeltet smør
7-8 ss kaffe
200 g mørk sjokolade/kokesjokolade
200 g lys sjokolade/melkesjokolade
500 g melis
4 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Varm stekeovn til 180 grader
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Bland smeltet smør (ca 30 grader)inn i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og bland det inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til en glatt røre. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.
Stek i varm stekeovn(nederste rille) i 30-40 min.
Avkjøl kaken før glasuren smøres over.
Glasur/smørkrem:
Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen tilside og rør inn kaffe og hakket sjokolade og la sjokoladen smelte i smøret, ikke koke! Sikt i melis og vaniljesukker og visp til glasuren blir glatt og blank.
Smør eller lag «rosetter» med en sprøytepose over den avkjølte kaken. Pynt med friske bær/frukt eller mokkabønner eller seigmenn til barneselskap.