Idet sluttsignalet går bryter det ut et vilt slagsmål

Stavanger Oilers vant med et nødskrik mot Storhamar. Etter kampslutt brøt det ut masseslagsmål på isen.

Stavanger Oilers-Storhamar 4-3 (2-2 i kamper)

Se kaoset som oppsto etter kampslutt.

Stavanger Oilers hadde presset på seg før den fjerde semifinalen. Siddisene måtte nærmest vinne for å holde liv i finaledrømmen.

Og de åpnet strålende. Etter de to første periodene sto det nemlig 4-0 på tavlen i favør hjemmelaget. Da virket det fullstendig håpløst for Storhamar.

Men så våknet hamarsingene. De gulkledde gjestene scoret tre mål på rappen og fikk Oilers-fansen til å bite negler. Det manglet ikke på sjanser i sluttsekundene, men Oilers kunne til slutt puste lettet ut. 4-3 holdt til seier og dermed står det 2-2 i kamper i best av sju-serien.

Men idet sluttsignalet lød brøt det ut et realt masseslagsmål på isen.

– Det er full haraball! sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Hjemmepublikumet vendte seg mot gjestene fra Hamar og det ble høy temperatur både på og utenfor isen.

Til slutt så dommerne seg tvunget til å droppe formalitetene etter kamp og sende Storhamar i garderoben for å slippe mer bråk.

Kan bli konsekvenser

– Vi får se hvilke konsekvenser det blir. Jeg satt komfortabelt i trenerboksen og så ingenting, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström.

Storhamars Eirik Salsten ble holdt igjen på vei inn i garderoben.

– Jeg så det utbrøt full kalabalik. Jeg så ikke helt hva som skjedde, men på vei i garderoben ble jeg holdt igjen av en fyr som ropte noen ukvemsord. Da fikk han seg en kilevink, sier Salsten.

Finske Niklas Fogström var involvert i den siste drop-en som skapte slagsmålet.

– Det ble litt tumulter, men det var ikke alvorlig. Alle lever. Jeg så ikke så mye etterpå for jeg lå på isen, sier finnen til TV 2.

– Dette tar dere med dere til neste kamp?

– Absolutt. Nå blir det i hvert fall to kamper til, så vi investerer...

Stavanger pådro seg bare to utvisningsminutter i løpet av 60 tøffe minutter, men da dommerne hadde talt opp etter masseslagsmålet hadde laget 77 minutter, mot Storhamars 68.

Syndebukken slo tilbake

Hjemmelaget fikk en strålende start på kampen.

David Morley sendte vertene i ledelsen tidlig i første periode, og fire minutter før slutten av perioden doblet Gregory Mauldin til 2-0.

Og laget fra oljebyen så seg aldri tilbake på egen is. Seks minutter ut i andre periode var det Luc Snuggeruds tid til å komme på scoringslisten.

23-åringen klinket til fra langt hold og pucken gikk forbi alt og alle og i nettet.

Det var deilig for amerikaneren som hadde en svært dårlig kamp i Hamar tirsdag, hvor han blant annet ga bort pucken som bakerste mann i overtall før Storhamars 2-0-scoring.

– Han fikk gjennomgå for to dager siden i Hamar. Her får han sin revansje. Se på det smilet der, utbrøt Kasper Wikestad fra kommentatorboden.

Og storspillet stoppet ikke der.

Philip Lane fikset 4-0 før andre periode var omme. USA-importen smelte pucken i lengste kryss.

– Storhamar blir gjort til statister av Oilers.

Storhamar skapte spenning

Storhamar ga imidlertid ikke opp. Andreas Øksnes reduserte til 1-4 fem minutter ut i tredje periode. Og med ni minutter igjen på uret scoret Mikael Zettergren 2-4.

Og da Christian Bull reduserte igjen tre minutter før slutt, ble det brått stille i DNB Arena.

– Nå er det full fyr i teltet. Storhamar er i ferd med å snu det. Det er nok av tid igjen. Dette er i ferd med å bli en av de store snuoperasjonene i sluttspill-hockeyen, sa Wikestad.

Sluttspurten kom imidlertid for sent. Stavanger Oilers red seieren i land og vant 4-3.

Dermed er lagene like langt.

– Oilers er virkelig et enigma. De svinger fra det håpløse til et toppnivå som er helt vilt, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Den femte semifinalen spilles lørdag klokken 18.00 i CC-Amfi. Den kan du se på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo.​​