Lopéz alene til mål på kongeetappen

Miguel Ángel López fra Astana-laget kom alene til mål på kongsetappen i sykkelrittet Volta a Catalunya og overtok ledertrøya.

Colombianeren gjorde det ene rykket etter det andre i den bratte stigningen opp mot mål i La Molina, og ristet av seg konkurrentene en etter en. Marc Solér var den siste som holdt følge, men han måtte gi seg 600 meter før mål.

Det var annen etappe på rad som ble avsluttet oppe på et fjell.

– Beina mine føltes bra. Dette gir meg masse selvtillit, sa López, som tidligere i sesongen vant et etapperitt hjemme i Colombia.

Østerrikske Gregor Mühlberger tråkket forbi Solér og knep 2.-plassen, slått med 16 sekunder. Adam Yates og Egan Bernal, som var nummer to og tre i sammendraget, kom i mål samtidig.

Thomas De Gendt i ledertrøya endte langt bak. Belgieren kom alene til mål på den første etappen mandag, og hadde da nesten tre minutters ledelse, men mistet det meste på den første fjelletappen onsdag og var sjanseløs torsdag.

Sammenlagt leder López 14 sekunder foran Mitchelton-rytter Yates og 17 foran Bernal, som overtok kapteinsvervet i Sky da Chris Froome veltet stygt tidligere i uka.

– Jeg vet ikke om jeg greier å forsvare trøya helt til mål søndag, men jeg tenker heller ikke så mye på det nå. Vi gjør et forsøk, sa López.

Odd Christian Eiking, som er eneste norske deltaker, henger fortsatt godt med. Han syklet inn til 26.-plass på torsdagens etappe, 2.51 minutt etter vinneren, og er på 25.-plass i sammendraget.

(©NTB)