TV 2s ekspert peker på tre spillere som realistiske Solskjær-kjøp

– Nå er det mer eller mindre mine beslutninger som må tas, sier Ole Gunnar Solskjær om det som venter i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær ble torsdag presentert som Manchester Uniteds permanente manager. 46-åringen har skrevet under på en treårsavtale med den engelske storklubben.

Klubblegenden Gary Neville kommer med en oppfordring til Manchester United.

– Nå trenger han klubbens støtte på overgangsmarkedet, twitrer Neville.

– Ser frem til sommeren

Solskjær gleder seg til å ta fatt på overgangsvinduet.

– Først kommer Watford- og Wolves-kampen. Det er min førsteprioritet. Så kommer det flere kamper før overgangsvinduet i sommer. Da skal vi styrke stallen og prate med spillerne om tilnærmingen til neste sesong. Jeg har diskutert mine ideer for fremtiden med Ed Woodward og klubben. Nå er det mer eller mindre mine beslutninger som må tas, sier han.

– Det blir en travel sommer?

– Ja, men jeg ser frem til det. Det blir feil hvis man ikke ser frem mot å jobbe for denne klubben. I hele mitt voksne liv, siden jeg ble skadet, har jeg forberedt meg på å bli manager. Jeg har vært dum og naiv nok til å drømme om denne jobben, sier Solskjær.

TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller mener det ikke vil stå på pengene når Manchester United skal på handletur.

– Nå er det alvor. Jeg trodde at Solskjær skulle få kjøpe en spiller i januar. Manchester United i mini-krise valgte ikke å bruke penger i et vindu hvor de i hvilken som helst annen sammenheng ville brukt penger. De er topp tre klubber i verden hva gjelder inntekter, og de har masse penger til rådighet. I bunn og grunn dreier dette seg om hvem som er tilgjengelige og vil til Manchester United. De er ikke den største klubben i mange toppspilleres øyne. Da må man finne noen som enten ikke trives i gigantiske klubber, eller de som gjør sine saker bra i klubber som ikke er blant de aller største. Declan Rice er for eksempel en investering som er dyr, men som kan bli litt som Michael Carrick på sikt.

Nevner Serie A-trio

Stamsø-Møller mener tre Serie A-spillere peker seg ut som realistiske Solskjær-kjøp i sommer.

– Det er et par spillere i Napoli jeg tenker er veldig klare for å spille for de beste klubbene i verden. Kalidou Koulibaly er en perfekt midtstopper for Manchester United. Han har alt som skal til for å bli en verdensklassestopper. Han vil koste en del, men ikke mer enn at det er verdt det. Manchester United kan bruke 600 millioner kroner på Koulibaly. Hvis de da får en pakkeløsning med Allan til en drøy milliard, tror jeg ikke det er dumt. Allan er midt i 20-årene og er en spiller Manchester United mangler. En vond midtstopper og en jordfreser på midten tror jeg hadde blitt bra, sier TV 2-eksperten.

Stamsø-Møller tror Manchester United også kan finne angripere i Serie A som ville passet bra.

– En annen spiller jeg tror kunne gjort det bra for Manchester United, og som nå er helt ute i kulden, er Mauro Icardi. Da får man med seg en bagasje. Det er en fyr som har en tendens til ikke å være så bra for omgivelsene sine. Jeg sier ja til fotballpakken, men nei til totalpakken.

ATTRAKTIVE: Mauro Icardi, Allan og Kalodou Kolibaly ville styrket Manchester United, mener Simen Stamsø-Møller. FOTO: Scanpix.
ATTRAKTIVE: Mauro Icardi, Allan og Kalodou Kolibaly ville styrket Manchester United, mener Simen Stamsø-Møller. FOTO: Scanpix.

Premier League-eksperten tror det blir vanskeligere å lokke spillere fra storklubbene i Spania.

– En som allerede er blant verdens beste spillere er Antoine Griezmann. Der er det mer et spørsmål om hva han vil. Det hjelper heller ikke om Pogba mener at Madrid er endestoppet og drømmen til alle fotballspillere. Det vil sende et signal til andre spillere - som Pogbas kompis Griezmann. Men Griezmann ville passet veldig godt i måten Solskjær spiller på, sier han.

– Jeg tror ikke det er dumt med Gareth Bale, selv om han har vært skadeplaget. Bale har mer igjen å gi. Det handler mer om at Real Madrid ikke spiller bra med Bale enn at han ikke spiller bra selv. Jeg har aldri sett ham bedre enn i høst, forteller eksperten.

Vil holde seg unna nordmenn

Erik Huseklepp mener Manchester United trenger noe i hvert ledd bortsett fra på keeperplassen. Der må de beholde David De Gea. Stamsø-Møller er enig i Huseklepps analyse, men understreker hvor vanskelig det er å få tak i spillere på øverste hylle.

– Mbappé tror jeg er urealistisk. Han går ikke til Manchester United nå. Marco Verratti hadde passet bra i Manchester United, men der tror jeg det er mer sannsynlig at han går til Barcelona eller Juventus. Han er Juventus-supporter og ligger nok på en hylle som er litt for høy til at Manchester United kan plukke ham nå. Marquinhos hadde vært helt genial, men det er en Brasil-link i PSG. Det virker som de er en liten familie der og de trives i Paris. Det er ikke helt urealistisk, men jeg tviler på at han plutselig går til Manchester United, sier han.

– Tror du Solskjær henter noen norske spillere som han gjorde i Cardiff?

– Det tror jeg ikke. Jeg tror ikke han finner på det. Det eneste måtte vært om Joshua King er på utgående kontrakt og kommer billig. Solskjær kommer ikke til å bruke mye penger på å hente en norske spiller. Det har også med historikken å gjøre. Han trenger ikke å tenke i de baner, men man vet jo aldri når man har norsk agent. Det kan komme noen unge norske spillere. Han vet hvem Erling Braut Haaland er. Hvis det skulle vise seg at Haaland tar østerriksk fotball med storm, så er han den mest nærliggende å tenke på.