Mjelde overtidshelt i Chelsea-drama

Chelseas kvinnelag var i kjempetrøbbel i mesterligakampen mot Paris Saint-Germain, men Maren Mjelde ordnet semifinaleplass med scoring på overtid.

Se det avgjørende målet øverst.

Den norske landslagskapteinen dukket opp ved lengste stolpe etter et langt løp og styrte Karen Carneys innlegg i mål.

– Jeg har det veldig bra. Det er litt vanskelig å sette ord på akkurat nå, for jeg er litt sliten. Kroppen min var ikke klar for å gå inn i ekstraomganger, og det er bare den andre fulle kampen jeg spiller på kort tid, sier Maren Mjelde til TV 2.

Landslagskapteinen spilte høyreback den siste halvtimen i Paris, og skulle vel egentlig aldri - kampbildet tatt i betraktning - vært inne i feltet da hun satte inn scoringen som sendte London-laget til semifinale på overtid.

– Jeg tenkte «skal jeg prøve å være med i angrep», og falt ned på at jeg bare måtte prøve. Og det var jo jækla bra timet. Det er en risk, for det var de som hadde presset på oss, og var farlige i bakrom, men jeg tenkte at jeg måtte gamble litt og prøve å være med. Tanken var at det var bedre å avgjøre kampen enn å gå inn i ekstraomganger, sier Mjelde.

Takket ekstra av keeper

Inntil da så kampen ut til å gå til ekstraomganger etter at PSG foran et entusiastisk hjemmepublikum hadde utlignet London-lagets 2-0-ledelse fra hjemmekampen.

Kadidiatou Diani gjorde 1-0 etter en fin kontring rett etter pause, og en fæl tabbe av keeper Ann-Katrin Berger ga PSG 2-0-ledelse ni minutter senere, Målvakten fanget et hjørnespark ved stolpen, men glapp ballen og så den forsvinne i mål via kneet.

Berger virket utrøstelig, men Mjelde var blant de første spillerne som var borte og klappet på henne.

Enda bedre trøst var utvilsomt reduseringsmålet som sendte Chelsea til semifinale med 3-2-seier sammenlagt.

– Hun takket meg veldig. Flere ganger. Men slike tabber er sånt som skjer. Hun hadde en sinnssykt god kamp forrige gang, og sa at det var den første store tabben hun har gjort i karrieren. Da sa jeg til henne at hun har klart å holde seg ganske lenge, sier Mjelde.

TV 2 snakker med henne på telefonen på vei tilbake til hotellet, og Mjelde forteller om en utslitt men meget lykkelig Chelsea-gjeng.

– Det har vært jækla bra stemning i bussen, men nå må vi samle oss litt også, for det er mye slitne folk. Og det gjelder både blant dem som spilte, og dem som satt på benken og tribunen med hjertet i halsen. Maria Thorisdottir sa at hun var helt svett der hun satt på tribunen, så dette har vært en utladning med mye følelser, sier Mjelde.

Hegerberg videre

Motstander i semifinalen blir tittelforsvarer Lyon, som med Ada Hegerbergs hjelp fortsetter jakten på en fjerde strake mesterligatittel. Caroline Graham Hansen og Wolfsburg måtte finne seg i å ryke ut mot Lyon for fjerde sesong på rad.

– Vi gjorde en enorm kamp. Vi snakker ikke mye før kampene, men vi gjør det på banen. Jeg er stolt av dette laget, sa Hegerberg etter 4-2-seieren på bortebane, ifølge Lyons nettsted.

Det var et revansjoppgjør for fjorårets finale, som Lyon vant etter ekstraomganger. Spenningen levde etter Lyons 2-1-seier hjemme sist uke, men Dzsenifer Marozsán ga gjestene en tidlig ledelse da hun skjøt et frispark fra kanten rett i mål.

Wendie Renard doblet ledelsen på straffespark etter at Hegerberg ble felt av keeper Almuth Schult, og ved pause var Lyon nesten videre med 2-0-ledelse og 4-1 sammenlagt.

Pernille Harder skapte ny spenning med to raske mål tidlig i 2. omgang, 2-2-målet med fin assist fra Hansen.

Ikke redd

– Jeg var aldri redd selv om de utlignet. Det er mye vi kan forbedre, men vi jobber hver dag for å bli bedre, sa Hegerberg.

To mål av Eugénie Le Sommer knuste spenningen igjen, i en kamp der Kristine Minde kom inn for Hansen de ti siste minuttene. Hegerberg pådro seg et gult kort.

Bayern München er i semifinale for første gang etter å ha knust Slavia Praha 5-1 i returkampen og 6-2 sammenlagt. Svenske Fridolina Rolfö, som scoret bortemålet i Tsjekkia, satte inn det første målet i returkampen.

I semifinalen venter Barcelona, som slo LSK Kvinner 1-0 borte og 4-0 sammenlagt.

Semifinalene spilles de to siste helgene i april. Lyon og Bayern München har hjemmekamp først.

(©NTB/TV 2)